We zijn in vakantiesfeer. Brachten we u eerder in rozige sferen met Love Land, brengen we u vandaag naar een pretpark dat u reeds kent. Of toch iets in die stijl. Het Chinese pretpark van Shijingshan is voornamelijk bekend omdat het andere pretparken kopieerde. Open sinds 1986 en uitgebaat door de Chinese overheid. Disneyland is één van de partijen die eraan moest geloven. In China zitten de copyrightwetten iets anders in elkaar, een stukje losser, dus Walt en zijn belanghebbenden hadden het nakijken. Hetzelfde geldt voor de creaties van Universal Studio en alle andere Amerikaanse merken die Chinezen leuk vinden. Hello Kitty kreeg een kopie en Bugs Bunny knaagde zich een weg door de kloonmachine. Tot in 2011 toch. Daarna kregen ze te veel hete wereldpers en procedures over zich heen en moesten ze hun bedrijfstactiek drastisch wijzigen. Blijft een eervolle vermelding waard. 

psixty4: Niet echt veel bezoekers daar, zouden de Chinezen het niet leuk vinden?

It's all a figment of imagination!
Op 30-06-2014 10:06:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
psixty4:
Niet echt veel bezoekers daar, zouden de Chinezen het niet leuk vinden?

't Was misschien op die dag ook hondenfestival?
United as one. Divided by zero.
Op 30-06-2014 10:09:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
LiveTime: Goofy in de pan met pluto er achter aan, die chinezen zien ook overal brood... in!
Die chineze kopieren alles, zo juist gehoort (overheid al hier) dat hun nac. bruto inkopen voor meer dan 30% bestaat uit inkomsten door illegaal te kopieren van prod. buiten China. De nr 1 zou volgens de info zijn kleding, schoenen en (dames) tassen. Welke met containers vol de Eu binnen komen. Van de 100 containers (valse goederen) kunnen er slechts 5 gepakt worden (porto: Valencia) p.dag. Trouwens nr. 2 is viagra... en ja, ook in contianers, 3de plaats voor parfum etc.
Op 30-06-2014 11:59:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw: Er is weinig verschil tussen legaal en illegaal kopieren.
Heel veel grote bedrijven laten hun producten in China maken, daar naast zijn er grote spelers als bijvoorbeeld Makro die producten met originele logo´s laten maken en daar voor royalty´s betalen.
Als de productie op gang is lopen er naast de 50.000 die besteld zijn al snel een 1000 stuks extra, om fouten bij kwaliteitscontrole op te kunnen vangen. En die worden niet weggegooid, maar als container of via interne markt verkocht. Daar naast is de controle of op alle producten ook werkelijk royalties betaald worden ook nogal omslachtig en niet waterdicht.
Kortom denk niet dat alles wat hier ´legaal´ in de winkel hangt ook echt legaal is.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 30-06-2014 12:25:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
LiveTime: De extra zijn wel ¨extra orginele¨ en dus geen valse of namaak! De aantallen overtreffen de normale orginele productie aantallen. Het gaat dus duidelijk om na-maak en niet om extra of zwarte meer productie. Door dat de vervalste produkten (veel) minder van kwaliteit zijn of niet de volle 100% zijn gekopieert, worden zij bij de duane er uit gepikt (met containers vol dus).
Wel heb ik het idee dat het de dure merken wel uitkomt, immers als de hele wereld jouw tas wilt, en er wordt flink veel moeite gedaan om deze na te maken, wordt jouw orginele tas wel meer waard (status)!

Op 30-06-2014 15:28:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeSchaduw:
LiveTime:
De extra zijn wel ¨extra orginele¨ en dus geen valse of namaak! De aantallen overtreffen de normale orginele productie aantallen. Het gaat dus duidelijk om na-maak en niet om extra of zwarte meer productie. Door dat de vervalste produkten (veel) minder van kwaliteit zijn of niet de volle 100% zijn gekopieert, worden zij bij de duane er uit gepikt (met containers vol dus).
Wel heb ik het idee dat het de dure merken wel uitkomt, immers als de hele wereld jouw tas wilt, en er wordt flink veel moeite gedaan om deze na te maken, wordt jouw orginele tas wel meer waard (status)!


Nogmaals je begrijt het idee niet. Als de Makro of een andere keten een aanbod heeft van een duur merk gaat het vaak om goedkope producten waar door middel van een royalty het echte merk op wordt geplakt. Met medeweten van het merk, en ze verdienen er aan.
Soms probeert de inkoop meer te laten leveren als waar voor royalty wordt betaald. Dat kan goed gaan als de douane de certificaten niet goed controleert. Soms zitten bij te goeder trouw bestelde goederen ook valse royalty certificaten. Dan is de producent of tussenhandelaar aan het zwendelen.
Het importeren van werkelijk vervalste producten vanuit China is beperkt omdat het risico van gepakt worden best groot is. Zeker met de huidige scanners kan je geen container sportkleding meer invoeren als kerstbomen.
Ik zeg wat ik denk. Daarom ben ik vaak stil.
Op 30-06-2014 15:36:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: Altijd leuk om in een reuzenrad te stappen waar overal de roest aan zit
Op 30-06-2014 19:29:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden