30 jaar lang kwam niemand op de zolder van een schoolgebouw in Crowleytown, Amerika. Tot Doug Laubert er een kijkje nam en een wel een heel bijzondere vondst deed. Een gemummificieerd wezentje dat wat weg heeft van een 'slijkspringertje' dacht Doug maar ontdekte toen dat het wezentje ook tanden had. Een soort eekhoorn dan? Nee want het wezen heeft een vissenstaart. Worden we weer een rad voor de ogen gedraaid? Enfin het nieuwsbericht staat hier.

En wat is het beestje dat op de foto werd gezet naast een kantoor gebouw in Seatle, Amerika? Een kale rat, een haarloze bever of toch iets anders? Wie het weet mag het zeggen.


( Rat ? Bever? ????? )

Een bijzondere vangst deed zowel de visser als de wetenschappers verbluft staan. Een visser haalde in de buurt van de Kaaiman-eilanden een 18 centimeter lange 'grote slikker'op die zich verslikt had in een bijna 90 centimeter lange 'slang makreel'. De appetijt van de 'grote slikker' is onvoorstelbaar, het beest heeft een rekbare maag en staat er om bekend prooien te vreten tot wel drie keer groter dan het zichzelf. Kennelijk was de makreel toch iets te groot.


( Slokop komt te pas )

Een aanvaring tussen een auto en wat een roofvogel lijkt leverde een opzienbarende afdruk op. Gelukkig had ene Don zijn camera bij zich en was zo aardig de foto's op het Internet te zetten. Hoe het met de vogel is afgelopen vertelt het verhaal niet.


( wilde kennelijk net op een muisje storten toen de wagen voorbij kwam )

Wat kan in bomen wonen, zichzelf bevruchten, zwemmen, hermafrodiet worden, maandenlang zowel onder als boven water leven en klonen van zichzelf voort brengen? Inderdaad het 5 centimeter lange Killi visje uit de mangroves van Zuid Amerika.


( Killi visje woont gewoon in een boom en ademt lucht )

En dan kwam afgelopen maand natuurlijk ook weer 'bigfoot' in het nieuws. Hoax of echt? Zie de nieuwsuitzending hieronder:

Gerelateerd aan deze publicatie:
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden