De Zwitserse regering nodigt haar onderdanen uit voor een opiniepeiling over het voorstel om de bouw van islamitische minaretten in het land te verbieden. De grootste (christelijke) partij in het Zwitserse parlement, de Swiss People's Party, schaart zich unaniem achter het voorstel omdat volgens hen de minaretten de eerste tekenen van de islamisering van Zwitserland zijn. De Zwitserse overheid echter vraagt de kiezers om de islamitische minaretten niet te bannen uit het straatbeeld. Amper 0,5 procent van de Zwitsers is moslim en in heel het land staan vandaag vier minaretten.


(Fotocredit Poster: Reuters/Dario Bianchi)

De islam is de tweede grootste godsdienst ter wereld, maar blijft in Zwitserland relatief gezien op de achtergrond. Er zijn wel (niet officieel erkende) islamitische gebedshuizen, maar bouwvergunningen voor minaretten worden meestal verticaal geklasseerd. Indien de meerderheid van de Zwitsers kiest voor een ban van islamitische minaretten zal dat als een oneliner opgenomen worden in de grondwet: "De constructie van minaretten is verboden".

De voorstanders van het idee beweren dat het toelaten van nog meer minaretten de groei van een ideologie met een rechtssysteem bevordert. In hun betoog verwijzen ze naar 'Sharia' (het Arabische woord voor de islamitische wet of de wet van God). In de islamitische wetgeving is het recht niet zoals bij ons; er is bijvoorbeeld geen sprake van wetboeken die bedoeld zijn om conflicten te voorkomen en, in het uiterste geval, te beslechten. Die rechtsgeving staat volgens de voorstanders lijnrecht tegenover de Zwitserse democratie.

Uit de eerste peilingen blijkt dat een kleine meerderheid zich tegen de ban uitspreekt. Het is een kleine geruststelling voor de Zwitserse regering die vreest dat een ban tegen islamitische minaretten voor onrusten bij de moslimgemeenschap zou kunnen zorgen en de relaties met islamitische landen zou kunnen vertroebelen. Amnesty International waarschuwt Zwitserland dat een ban een schending is van één van de rechten uit de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens: godsdienstvrijheid.

Artikel 18 van de Belgische grondwet: "Een ieder heeft recht op vrijheid van gedachten, geweten en godsdienst; dit recht omvat tevens de vrijheid om van godsdienst of overtuiging te veranderen, alsmede de vrijheid hetzij alleen, hetzij met anderen zowel in het openbaar als in zijn particuliere leven zijn godsdienst of overtuiging te belijden door het onderwijzen ervan, door praktische toepassing, door eredienst en de inachtneming van geboden en voorschriften."

Artikel 6 van de Nederlandse grondwet: "Ieder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging, individueel of in gemeenschap met anderen, vrij te belijden, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet. De wet kan ter zake van dit recht buiten gebouwen en besloten plaatsen regels stellen ter bescherming van de gezondheid, in het belang van het verkeer en ter bestrijding of voorkoming van wanordelijkheden (Nederland kent wel de Zondagswet).

Elham Manea (Zwitserse journalist zegt dat een verbod enkel op minaretten discriminerend is: "Als u me vertelt dat we alle godsdienstige symbolen van alle godsdienstige gebouwen gaan verbieden, zou ik daar geen probleem mee hebben. Maar als u me vertelt enkel dat we ons alleen op de moslims gaan richten en niet op de christenen, de joden en de sikhs, dan heb ik er wel een probleem mee omdat het pure discriminatie is."

Oskar Freysinger (lid van het parlement) verwerpt de aantijging van discriminatie: "Ik heb geen probleem met moslims als normale menselijke wezens. Dat is het probleem niet. Ik heb een groot probleem met de Islam, met de islamitische wetten en met het politieke en wettelijke aspect van deze godsdienst."

Het is ons bekend dat Zwitserland zich in de wereldpolitiek neutraal opstelt, maar die strikte neutraliteitspolitiek houdt enkel verband met het niet deelnemen aan gewapende conflicten tussen andere staten. Zwitserland moet zich daarbij onpartijdig opstellen en mag niet op enige wijze eraan deelnemen. Een uitzondering op deze politiek is dat de Verenigde Naties dwingende maatregelen tegen Zwitserland kunnen opzetten om de internationale vrede te bewaren.

3.14po: Als ze 1 religieus gebouw verbieden moeten ze ze allemaal verbieden. En allemaal verbieden, dat zou een culturele doodsteek zijn. Niet doen dus.
United as one. Divided by zero.
Op 29-11-2009 13:47:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Radiation: Voor mij is het al voldoende dat ze de klokken uit de christelijke kerken en de luidsprekers uit de islamitische minaretten halen.
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 29-11-2009 13:51:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: en dan nu ook graag een verbod op saaie grijze kantoren, monotone vinexwijken en het verroeste staal en blokken beton die ze kunst noemen.
Op 29-11-2009 14:10:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hoff: Het mooie van de volksraadplegingen in Zwitserland zijn m.i dat ze ook wel eens niet in het "voordeel" van de politiek correcte goegemeente uitvallen.
Het kan me niet schelen wat de vrijheid van Godsdienst (die in het geval van de islam niet bestaand is..) allemaal voorschrijft.
Geen tolerantie voor intoleranten, hulde voor de bevolking van Zwitserland.
(bericht gewijzigd op 29-11-2009 14:41:58)
Op 29-11-2009 14:31:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broeikul: Er wonen kennenlijk nogal wat Wielders fans in die Schweiz, heb de indruk dat de islamofobie en buitenlandervrees in Europa recht evenredig is met de gemiddelde hoogte boven n.a.p. (Zwitserland, Oostenrijk, Italie...)

En waarom suggereren dat islam gelijk staat aan intolerant als je zelf niet eens weet hoe je tolerantie schrijft...., hoe goed is de Nederlander dan zelf ingeburgerd.

Op 29-11-2009 14:40:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hoff: Broeikul, nee je hebt gelijk, maar alleen over de spelwijze van tolerantie..ik zou naar Saudi Arabië emigreren als ik jou was , een pareltje van democratie , godsdienstvrijheid en wederzijds begrip..of naar Gaza...

Je maakt je volstrekt belachelijk door iedereen die het niet met je eens is maar een Wilders fan(wat je overigens fout spelt..)te noemen.
Ben je eens van die figuren die iedereen meteen nazi noemt als die je utopische wereldbeeld niet onderschrijft??

Kut he, democratie...??
(bericht gewijzigd op 29-11-2009 14:50:22)
Op 29-11-2009 14:49:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DaVince: Zielige mensen zijn dat die niet inhoudelijk op iemands stukje kunnen reageren en dan maar commentaar geven op zijn of haar schrijffouten met natuurlijk een stukje tekst die zelf ook vol staat met schrijffouten. Jammer...
Religion, a placebo which causes damage.
Op 29-11-2009 15:33:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lindaatje: "quote ~Ik heb geen probleem met moslims als normale menselijke wezens. Dat is het probleem niet. Ik heb een groot probleem met het feit ~dat ze geen Haags spreken. Ik vind dat iedereen die hier woont Haags moet lullen tegen elkaar en geen Berber- of Pamukele-dialect.
CAUTE - Behoedzaamheid
Op 29-11-2009 16:05:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.:
lindaatje:

"quote ~Ik heb geen probleem met moslims als normale menselijke wezens. Dat is het probleem niet. Ik heb een groot probleem met het feit ~dat ze geen Haags spreken. Ik vind dat iedereen die hier woont Haags moet lullen tegen elkaar en geen Berber- of Pamukele-dialect.


Dus dat geldt ook voor een Australier en Engelsman en Fransman etc.?
Op 29-11-2009 17:24:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
lindaatje:

"quote ~Ik heb geen probleem met moslims als normale menselijke wezens. Dat is het probleem niet. Ik heb een groot probleem met het feit ~dat ze geen Haags spreken. Ik vind dat iedereen die hier woont Haags moet lullen tegen elkaar en geen Berber- of Pamukele-dialect.

Wie quote je hier Lindaatje? Klinkt als de tekst van een typetje...
Is it electrickery?
Op 29-11-2009 17:29:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broeikul: @Hoff en DaVince, Wielders in der Schweiz, ja daar moet ik toch toegegeven dat mij Duits niet top is. In de democratie geldt vrijheid van godsdienst, dus als je een kerk met kerktoren mag neerzetten, mag je ook een moskee met minaret of een hindoetempel bouwen, of je dat nou leuk vindt of niet. The point is hier dat de Zwitsers dus per referendum een bevolkingsgroep een democratisch recht proberen te ontnemen. Dat zou het zelfde zijn als per referendum vragen om de P.V.V. te verbieden. Zolang je met je gedrag binnen de grenzen van de democratische rechtstaat blijft kan dat dus niet.

De beleving van de islam in Nederland kun je niet domweg gelijkstellen met landen die b.v. de sharia toepassen. We hebben net decennia van zogenaamd katholieken en protestantse bommengooiers in Noord-Ierland achter de rug, en laten we wel wezen, de zwaar protestante SGP heeft ook niks in een democratische rechtstaat te zoeken, zolang de vrouw daar alleen maar aan het aanrecht wordt geparkeerd, en over homofilie maar helemaal niet te spreken.
(bericht gewijzigd op 29-11-2009 18:48:50)
Op 29-11-2009 17:51:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DaVince:
Broeikul:

@Hoff en DaVince, Wielders in die Schweiz, ja daar moet ik toch toegegeven dat mij Duits niet top is. In de democratie geldt vrijheid van godsdienst, dus als je een kerk met kerktoren mag neerzetten, mag je ook een moskee met minaret of een hindoetempel bouwen, of je dat nou leuk vindt of niet. The point is hier dat de Zwitsers dus per referendum een bevolkingsgroep een democratisch recht proberen te ontnemen. Dat zou het zelfde zijn als per referendum vragen om de P.V.V. te verbieden. Zolang je met je gedrag binnen de grenzen van de democratische rechtstaat blijft kan dat dus niet.

De beleving van de islam in Nederland kun je niet domweg gelijkstellen met landen die b.v. de sharia toepassen. We hebben net decennia van zogenaamd katholieken en protestantse bommengooiers in Noord-Ierland achter de rug, en laten we wel wezen, de zwaar protestante SGP heeft ook niks in een democratische rechtstaat te zoeken, zolang de vrouw daar alleen maar aan het aanrecht wordt geparkeerd, en over homofilie maar helemaal niet te spreken.


Kijk dat lijkt er meer op en ik ben het dan ook volkomen met je eens, alleen ben ik wel bang voor Islamitisering van het westen. Dat mensen volgens de Islam willen leven moeten ze zelf weten en dat mag ook niemand ze verbieden maar de kans is groot dat wanneer de Islam meer macht krijgt in het westen dat "andersdenkenden" gedwongen worden om om zich tot de Islam te bekeren. En ik denk dat de Zwitsers hier ook bang voor zijn.
Religion, a placebo which causes damage.
Op 29-11-2009 18:54:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
x-anouk: Ik wou dat ze dat hier ook eens deden. Hebben die menesen nooit wat te doen dat ze altijd bij die moskees rondhangen? Dat je er een aantal laat staat, oke maar wat moeten we met 4 of 5 moskeeen in 1 stad? serieus het brengt alleen gemekker. En ik heb geen problemen met Moslims, er zitten genoeg goede tussen. Elke geloof heeft ze te fanatiekelingen alleen is er een verschil tussen Saudie-moslims en oa turkse moslims en ik begrijp dat wilders het daar ook niet op heb hoewel wilders ook zelf niet helemaal spoort, is het een strak plan daar in Zwitserland. Of ze halen die luidsprekers weg want de kerk hoor ik hier maar zelden en die staat erg dichtbij net als de moskee die erg veel overlast geeft
Op 29-11-2009 19:05:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broeikul:
DaVince:

Kijk dat lijkt er meer op en ik ben het dan ook volkomen met je eens, alleen ben ik wel bang voor Islamitisering van het westen. Dat mensen volgens de Islam willen leven moeten ze zelf weten en dat mag ook niemand ze verbieden maar de kans is groot dat wanneer de Islam meer macht krijgt in het westen dat "andersdenkenden" gedwongen worden om om zich tot de Islam te bekeren. En ik denk dat de Zwitsers hier ook bang voor zijn.


Zoals ik al zei : 'zolang je met je gedrag binnen de grenzen van de democratische rechtstaat blijft'. Dat houdt dus tevens in dat je niemand de normen van welke religie ook mag opleggen.

Ik denk overigens dat in het verloop van generaties ook de islam te maken zal van 'ont-moskeeing' als verdere integratie succesvol is. De trend is hier al decennia om je religieuze beleving buiten het strakke kader van een religie te houden.
Op 29-11-2009 19:07:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broeikul:
DaVince:

Kijk dat lijkt er meer op en ik ben het dan ook volkomen met je eens, alleen ben ik wel bang voor Islamitisering van het westen. Dat mensen volgens de Islam willen leven moeten ze zelf weten en dat mag ook niemand ze verbieden maar de kans is groot dat wanneer de Islam meer macht krijgt in het westen dat "andersdenkenden" gedwongen worden om om zich tot de Islam te bekeren. En ik denk dat de Zwitsers hier ook bang voor zijn.


Zoals ik al zei : 'zolang je met je gedrag binnen de grenzen van de democratische rechtstaat blijft'. Dat houdt dus tevens in dat je niemand de normen van welke religie ook mag opleggen. Dus vertrouwen we maar op de kracht van democratie.

Ik denk overigens dat in het verloop van generaties ook de islam te maken zal van 'ont-moskeeing' als verdere integratie succesvol is. De trend is hier al decennia om je religieuze beleving buiten het strakke kader van een religie te houden.
(bericht gewijzigd op 30-11-2009 0:52:57)
Op 29-11-2009 19:08:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: Hier lopen de kerken leeg, en men weet niet wat er mee te doen. slopen? (vaak wel zonde), een andere bestemming geven? Waarom niet moskeeën ervan maken, dan blijven de gebouwen bewaard, en hebben de moslims een gebedsruimte, en dan heet de kerktoren minaret. (graag wel zonder luidsprekers want moslims in Nederland zullen wel een klok hebben, en dan idd ook kerkklokken afschaffen, want ook christenen kunnen hun wekker zetten) De beroemdste moskee van Istanbul was voorheen ook een kerk.
Nee, dank u.
Op 29-11-2009 19:34:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DogStar: Of je maakt van die lege kerk gewoon een klimhal.
http://www.mountain-network.eu/sports/nederland/locaties/amsterdam/?gclid=CPKais_usJ4CFU1_3godcme1kg

Maar on topic...

Religie wordt in mijn ogen nog steeds verkeerd begrepen, het gaat er niet om dat je iets nodig hebt buiten jezelf, in dit geval het beeld van een alwetende God, die je eens in de zoveel tijd met een bezoekje moet vereren in 1 van "zijn" huizen, maar om te ontdekken wie je bent, wat je bent en waarom je bent, als je dat een beetje begint te snappen dan wordt vanzelf wel duidelijk wat de oude profeten nou eigenlijk bedoelden. En dat dus ieder mens op zijn eigen manier tot een antwoord kan komen. En idd, kan het nuttig zijn om daarvoor iemand te raadplegen, zolang diegene je maar niet verteld dat zijn manier de enige manier is.

Van mij mogen al die kerken, moskeeen en andere gebedshuizen best blijven staan, maar die toeters en bellen mogen ze afschaffen. Daar hinder je alleen maar mensen mee die niet volgens die traditie leven en dan creeer je juist intolerantie.

Niks is wat t lijkt te zijn, evenmin is het anders
Op 29-11-2009 19:55:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lindaatje: Die Engelsen en Fransen zijn expats en die wonen maar effekes in Den Haag. Onze allochtone medeburgers wonen hier een generatielang en dat maakt het verschil, dan mag je elkaar op zijn minst groeten in het Haags.ONze moslims zitten in een oude synagoge; dat is mooi.
C.:

lindaatje:

"quote ~Ik heb geen probleem met moslims als normale menselijke wezens. Dat is het probleem niet. Ik heb een groot probleem met het feit ~dat ze geen Haags spreken. Ik vind dat iedereen die hier woont Haags moet lullen tegen elkaar en geen Berber- of Pamukele-dialect.


Dus dat geldt ook voor een Australier en Engelsman en Fransman etc.?

CAUTE - Behoedzaamheid
Op 29-11-2009 20:00:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rob: Ik lees nu dat het verbod is aangenomen.
Op 29-11-2009 21:20:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
phx: Waarom gaan zij ook niet gewoon in een zaaltje? Waarom moeten er van die horizon vervuilende gebouwen worden neer geplempt die niet in het straatbeeld passen?!

Ik ben het er mee eens, geen toestemming voor die dingen maak maar een gebouw dat in het straatbeeld past.
De meeste Christelijke kerken bij mij hebben ook geen klassieke vormgeving gewoon een zaal.

Moet je in meeste moslim landen een klassieke kerk willen bouwen! Lukt je ook niet (geef ik hen ook nog gelijk).

Helemaal met Zwisterland eens hier ook invoeren!
Op 29-11-2009 21:59:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
carpin: Er zit ook geen klok op die minaretten
En voor de rest mogen van mij alle kerktorens en minaretten tegen de vlakte.
Op 30-11-2009 5:05:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
lindaatje:

Die Engelsen en Fransen zijn expats en die wonen maar effekes in Den Haag. Onze allochtone medeburgers wonen hier een generatielang en dat maakt het verschil, dan mag je elkaar op zijn minst groeten in het Haags.ONze moslims zitten in een oude synagoge; dat is mooi.

de eerstvolgende keer dat jij in friesland komt dan wil ik dus in het fries begroet worden, en anders rot je maar op naar je eigen provincie! (en kom niet met maar "ik ben geen/woon niet in" want fries is wel gewoon de 2de taal van nederland, dan leer je dat ook maar)

en in drenthe in het drents, en in limburg in het limburgs enz enz...
denk eens na over wat je typt...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 30-11-2009 0:31:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Olav: Van mijn part is elke godsdienstuiting onzinnig en vaak provocerend. Met uitzondering van monumenten mogen van mij alle gebedshuizen linea recta tegen de vlakte.

Broednesten van onderdrukking en domheid. Relikwieën van de duistere tijden, waarin de mensheid geloofde dat er een opperwezen als een soort pappie en mammie voor alles zorgde. Pech, we staan er gewoon alleen voor en zijn zelf verantwoordelijk.

Tijd om de wereld te verlossen van dementerende pausen, zwartgallige dominees en leugens prevelende imams. Weg ermee.
Op 30-11-2009 0:50:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: Dat er in zwitserland niet zoveel moslims zijn, of eigenlijk buitenlanders in het algemeen, komt waarschijnlijk door het goede integratiebeleid van het land. Daar kom je tenminste niet zomaar binnen, dan moet je echt willen, willen werken, willen aanpassen. Was dat hier ook maar zo, had Nederland er beter uit gezien!
Het specifiek verbieden van islamitische minaretten is wel vreemd, want dan moet je het inderdaad voor alle geloven doen. Ik ben het er wel mee eens, in het algemeen dan, dat religieuze gebouwen zich niet zoveel op de voorgrond moeten zetten. Bouw gewoon een normaal gebouw zonder al die hoge poespas, laat die minaretten lekker weg, het is toch al geen aanwinst in het straatbeeld. Ik zou dus nooit naast zo'n gebouw willen wonen.
@hoff
Mooi verwoord tegen Broeikul!

@lindaatje
Inderdaad, gewoon de taal van waar je woont leren! En das bij jou Hââgs..
Hier nog een lesje haags:


Broeikul:

Dat houdt dus tevens in dat je niemand de normen van welke religie ook mag opleggen.

En hier gaat het vaak fout, we zien dit bij de moslims, maar ook christenen. Juist hierom zouden politiek en religie altijd gescheiden moeten zijn. Als je meerdere religies in een land hebt gaat dit zeker gewoon fout. Maak politiek gericht op de ongelovige burger. Als iemand een religie wilt beoefenen moet dit kunnen, maar val er nooit iemand anders mee lastig.

@Ron B.
Gewoon nederlands in Nederland kunnen spreken is goed, kan je je overal verstaanbaar maken. Al die dialectjes is leuk, maar niet verplicht toch?
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 30-11-2009 13:09:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lindaatje: OOOh ik bedoelde het Haags als grapje. In plaats van Haags dient men te lezen "Nederlands", zo beter? en pas maar op ik heb een Groningse achtegrond.Er gaat niets boven Groningen!
Ron B.:

lindaatje:

Die Engelsen en Fransen zijn expats en die wonen maar effekes in Den Haag. Onze allochtone medeburgers wonen hier een generatielang en dat maakt het verschil, dan mag je elkaar op zijn minst groeten in het Haags.ONze moslims zitten in een oude synagoge; dat is mooi.

de eerstvolgende keer dat jij in friesland komt dan wil ik dus in het fries begroet worden, en anders rot je maar op naar je eigen provincie! (en kom niet met maar "ik ben geen/woon niet in" want fries is wel gewoon de 2de taal van nederland, dan leer je dat ook maar)

en in drenthe in het drents, en in limburg in het limburgs enz enz...
denk eens na over wat je typt...

CAUTE - Behoedzaamheid
Op 30-11-2009 13:19:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lindaatje:

Dat stukje heb ik boven uit het artikel gehaald Emie
Emie :

lindaatje:

"quote ~Ik heb geen probleem met moslims als normale menselijke wezens. Dat is het probleem niet. Ik heb een groot probleem met het feit ~dat ze geen Haags spreken. Ik vind dat iedereen die hier woont Haags moet lullen tegen elkaar en geen Berber- of Pamukele-dialect.

Wie quote je hier Lindaatje? Klinkt als de tekst van een typetje...

CAUTE - Behoedzaamheid
Op 30-11-2009 13:22:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Rudiev, wat je @Lindaatje zegt staat een beetje haaks op je reactie @Ron B.
Hoe dan ook, het is prettig als je elkaar kunt verstaan.
Ik ben zelf geboren en opgegroeid in Zuid-Limburg maar omdat ik Groningse ouders heb, heb ik nooit Limburgs gesproken. Dan kun je er geboren en getogen zijn, je blijft altijd een outcast, een "Hollander" (da's daar een scheldwoord). Zo gastvrij en tolerant.... Woon nu al 16 jaar in Den Haag en daar red ik me uitstekend met ABN.
Veel expats willen trouwens wel Nederlands leren, is mijn ervaring, maar zodra wij horen dat iemand 'nieuw' is, gaan wij zelf Engels praten. (Ik werkte in een wijk met veel expats, dit was een veel gehoorde 'klacht', ze krijgen de kans niet hun nieuwe woordjes te oefenen.)
Is it electrickery?
Op 30-11-2009 13:26:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lindaatje: Je hebt gelijk Olav wat betreft de menselijke inbreng in het verschijnsel God. Is God gecreeerd door mens? Ik weet het niet. Ik ben keurig hervormd opgevoed zonder kerkbezoek weliswaar, maar met kennis van de (door mensen) geschreven bijbel. Een zoektocht langs diverse religies heeft mij geleid naar het Godsbeeld van Spinoza, een soort van pantheisme, met een gerationaliseerde hindoe/boeddistische/tao visie op het verschijnsel God en de Natuur. Voor mezelf kan ik daar wat mee. Een (onpersoonlijke) God (het allesomvattende Zijn/Natuur) is in alles en alles is in God.
Daar hebben we geen minaret of toren voor nodig.
Olav:

Van mijn part is elke godsdienstuiting onzinnig en vaak provocerend. Met uitzondering van monumenten mogen van mij alle gebedshuizen linea recta tegen de vlakte.

Broednesten van onderdrukking en domheid. Relikwieën van de duistere tijden, waarin de mensheid geloofde dat er een opperwezen als een soort pappie en mammie voor alles zorgde. Pech, we staan er gewoon alleen voor en zijn zelf verantwoordelijk.

Tijd om de wereld te verlossen van dementerende pausen, zwartgallige dominees en leugens prevelende imams. Weg ermee.

CAUTE - Behoedzaamheid
Op 30-11-2009 13:31:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lindaatje: Ha Emie,
De Expats kunnen het Nederlands toch op zeker oefenen door een haring te kopen op de FRED? :-)

Emie :

Rudiev, wat je @Lindaatje zegt staat een beetje haaks op je reactie @Ron B.
Hoe dan ook, het is prettig als je elkaar kunt verstaan.
Ik ben zelf geboren en opgegroeid in Zuid-Limburg maar omdat ik Groningse ouders heb, heb ik nooit Limburgs gesproken. Dan kun je er geboren en getogen zijn, je blijft altijd een outcast, een "Hollander" (da's daar een scheldwoord). Zo gastvrij en tolerant.... Woon nu al 16 jaar in Den Haag en daar red ik me uitstekend met ABN.
Veel expats willen trouwens wel Nederlands leren, is mijn ervaring, maar zodra wij horen dat iemand 'nieuw' is, gaan wij zelf Engels praten. (Ik werkte in een wijk met veel expats, dit was een veel gehoorde 'klacht', ze krijgen de kans niet hun nieuwe woordjes te oefenen.)


CAUTE - Behoedzaamheid
Op 30-11-2009 13:35:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : @Lindaatje: in die buurt zitten ze wel veel in elk geval Statenkwartier en Duinoord, Benoordenhout... van die wijken die voor mij te duur zijn, zeg maar
Is it electrickery?
Op 30-11-2009 13:41:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
rudiev:

@Ron B.
Gewoon nederlands in Nederland kunnen spreken is goed, kan je je overal verstaanbaar maken. Al die dialectjes is leuk, maar niet verplicht toch?

nee, dus waarom dan in den haag iemand in het haags moeten groeten?

voor dat soort mensen alleen zou ik al marokkaans gaan leren
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 30-11-2009 15:03:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
Emie :

Rudiev, wat je @Lindaatje zegt staat een beetje haaks op je reactie

Ik snap wat je bedoelt, maar met lindaatje ben ik het gewoon eens dat je de taal beheerst waar je woont. Dat stukje haags was meer als grapje bedoelt, wat lindaatje dus ook al zegt in een reactie eronder. Gewoon nederlands in Nederland, dialect moet geen probleem zijn.

3.14po:

Als ze 1 religieus gebouw verbieden moeten ze ze allemaal verbieden. En allemaal verbieden, dat zou een culturele doodsteek zijn. Niet doen dus.

Olav:

Van mijn part is elke godsdienstuiting onzinnig en vaak provocerend. Met uitzondering van monumenten mogen van mij alle gebedshuizen linea recta tegen de vlakte.

Broednesten van onderdrukking en domheid. Relikwieën van de duistere tijden, waarin de mensheid geloofde dat er een opperwezen als een soort pappie en mammie voor alles zorgde. Pech, we staan er gewoon alleen voor en zijn zelf verantwoordelijk.

Tijd om de wereld te verlossen van dementerende pausen, zwartgallige dominees en leugens prevelende imams. Weg ermee.

Van mij mogen ze ze ook allemaal sluiten. Culture doodsteek vind ik wel mee vallen. Gewoon de oude kerken laten staan ter nagedachtenis aan de gelovige mensch, een tijd waarin de mens geleefd werd via oude boeken, een dwaaltijd in de geschiedenis. Maar gelukkig zijn we daar overeen en zijn het net als Auswitz resten van een tijd die nooit meer zal mogen gebeuren.
met al die ouwe meuk..
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 30-11-2009 15:21:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
lindaatje:

OOOh ik bedoelde het Haags als grapje. In plaats van Haags dient men te lezen "Nederlands", zo beter? en pas maar op ik heb een Groningse achtegrond.Er gaat niets boven Groningen!

groningen? nog erger
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 30-11-2009 15:38:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
antitoerisme : Omdat men bang is om vrijheden te verleizen gaat men vrijheden afschaffen
die logica begrijp ik dus niet.

Alles dat ik zeg wordt herhaald door een zwoel vrouwenkoortje
Op 30-11-2009 15:45:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
DaVince:


Kijk dat lijkt er meer op en ik ben het dan ook volkomen met je eens, alleen ben ik wel bang voor Islamitisering van het westen. Dat mensen volgens de Islam willen leven moeten ze zelf weten en dat mag ook niemand ze verbieden maar de kans is groot dat wanneer de Islam meer macht krijgt in het westen dat "andersdenkenden" gedwongen worden om om zich tot de Islam te bekeren. En ik denk dat de Zwitsers hier ook bang voor zijn.


Als Moslim kan ik je garanderen dat niemand je ooit zal dwingen om de Islam aan te hangen.
Je bent vrij om naar landen als Egypte, Marokko, Algerije enz te gaan. Daar wonen Christenen, Joden, Atheïsten en noem maar op...En dat in een Islamitisch land.

"Er is geen dwang in godsdienst". Als je goed om je heen kijkt zie je dat de Moslims nooit proberen iemand over te halen Moslim te worden. Dus je angst komt alleen uit een vooroordeel die steeds in de media verschijnt. Met succes merk ik...
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 30-11-2009 17:59:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
tjerky:

Hier lopen de kerken leeg, en men weet niet wat er mee te doen. slopen? (vaak wel zonde), een andere bestemming geven? Waarom niet moskeeën ervan maken, dan blijven de gebouwen bewaard, en hebben de moslims een gebedsruimte, en dan heet de kerktoren minaret. (graag wel zonder luidsprekers want moslims in Nederland zullen wel een klok hebben, en dan idd ook kerkklokken afschaffen, want ook christenen kunnen hun wekker zetten) De beroemdste moskee van Istanbul was voorheen ook een kerk.

Ik woon vlak naast een Moskee en tot nu toe nog nooit de Azan (oproep tot gebed) gehoord uit de Moskee. Voor zover ik weet, mogen ze niet tot Azan roepen zoals in Islamitische landen. Je hoort het alleen als je binnen in de Moskee zit. Dus die luidsprekers heb ik persoonlijk nog nooit meegmaakt in Nederland. Wel in Marokko.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 30-11-2009 18:03:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Theo: @moonwalker: 99,99% van alle moslims vormen geen enkel probleem. Helaas komen er van die 0,01% nogal wat naar het westen, waar ze proberen om hun denkwijze aan anderen op te leggen. Waarschijnlijk komen die 0,01% hierheen omdat ze in hun eigen thuisland ook niet getolereerd worden.

En ik moet zeggen dat we wat dit betreft ook last hebben van een klein aantal christenen, die bv de zondagsrust aan iedereen proberen op te leggen.

Op 30-11-2009 18:05:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
Ron B.:

rudiev:

@Ron B.
Gewoon nederlands in Nederland kunnen spreken is goed, kan je je overal verstaanbaar maken. Al die dialectjes is leuk, maar niet verplicht toch?

nee, dus waarom dan in den haag iemand in het haags moeten groeten?

voor dat soort mensen alleen zou ik al marokkaans gaan leren


Salam! (Ik begin je alvast Marokkaans te leren)
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 30-11-2009 18:08:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
Theo:

@moonwalker: 99,99% van alle moslims vormen geen enkel probleem. Helaas komen er van die 0,01% nogal wat naar het westen, waar ze proberen om hun denkwijze aan anderen op te leggen. Waarschijnlijk komen die 0,01% hierheen omdat ze in hun eigen thuisland ook niet getolereerd worden.

En ik moet zeggen dat we wat dit betreft ook last hebben van een klein aantal christenen, die bv de zondagsrust aan iedereen proberen op te leggen.


Helemaal met je eens. En wat mij betreft mag elke land zulke gasten gewoon terugsturen naar land van herkomst. Heb ik absoluut geen probleem mee.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 30-11-2009 18:10:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
antitoerisme :

Omdat men bang is om vrijheden te verleizen gaat men vrijheden afschaffen
die logica begrijp ik dus niet.

Goed gezegd.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 30-11-2009 18:12:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
moonwalker:

Ron B.:

rudiev:

@Ron B.
Gewoon nederlands in Nederland kunnen spreken is goed, kan je je overal verstaanbaar maken. Al die dialectjes is leuk, maar niet verplicht toch?

nee, dus waarom dan in den haag iemand in het haags moeten groeten?

voor dat soort mensen alleen zou ik al marokkaans gaan leren


Salam! (Ik begin je alvast Marokkaans te leren)

insallah, insallah moonwalker
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 30-11-2009 18:58:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
Ron B.:

moonwalker:

Ron B.:

rudiev:

@Ron B.
Gewoon nederlands in Nederland kunnen spreken is goed, kan je je overal verstaanbaar maken. Al die dialectjes is leuk, maar niet verplicht toch?

nee, dus waarom dan in den haag iemand in het haags moeten groeten?

voor dat soort mensen alleen zou ik al marokkaans gaan leren


Salam! (Ik begin je alvast Marokkaans te leren)

insallah, insallah moonwalker


hhhhhhhhh...
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 30-11-2009 19:07:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
kwast: Ik geef de Zwitsers groot gelijk. Het is altijd een neutraal land geweest en dat willen ze zo behouden. Door de bouw van minaretten te verbieden verandert hun land fysiek niet in een islamitische land.
Je kunt je geloofsovertuiging ook zonder kerktoren of minaret uitdragen
Wat ik proef aan de rest van Europa is dat we ons moeten schikken en ons moeten aanpassen voor de nieuwe islamitische Europeanen.
Op 30-11-2009 19:10:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
kwast:

Ik geef de Zwitsers groot gelijk. Het is altijd een neutraal land geweest en dat willen ze zo behouden. Door de bouw van minaretten te verbieden verandert hun land fysiek niet in een islamitische land.
Je kunt je geloofsovertuiging ook zonder kerktoren of minaret uitdragen
Wat ik proef aan de rest van Europa is dat we ons moeten schikken en ons moeten aanpassen voor de nieuwe islamitische Europeanen.

we hebben 2 opties:

1. we verbieden elke vorm van gebedshuis

2. we staan elke vorm van gebedshuis toe

een tussenweg is er voor mij niet, en kom nou niet met nederland is een christelijk land enz, want ik was maar om 1 reden christelijk en dat was omdat ik geen keuze had, en een generatie of wat geleden was dat nog veel erger...

als je een kerk toestaat (met toren) dan kan je een moskee (met toren/minaret) niet verbieden, zo vreemd lijkt mij dat niet...
als je een moskee verbied een toren te hebben dan mogen kerken dat ook niet meer, gelijk moslims gelijke hoofddoekjes (gelijke monniken gelijke kappen)
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 30-11-2009 19:26:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
Olav:

-knip-
Tijd om de wereld te verlossen van dementerende pausen, zwartgallige dominees en leugens prevelende imams. Weg ermee.

wie is hier nou zwartgallig en leugens prevelend bezig dan?
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 30-11-2009 20:08:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
Ron B.:

als je een kerk toestaat (met toren) dan kan je een moskee (met toren/minaret) niet verbieden, zo vreemd lijkt mij dat niet...
als je een moskee verbied een toren te hebben dan mogen kerken dat ook niet meer, gelijk moslims gelijke hoofddoekjes (gelijke monniken gelijke kappen)

helemaal mee eens. verbieden is trouwens in beide gevallen geen optie. zonder godsdienst vrijheid geen beschaving. zie geschiedenis/huidige 2e&3e wereld.
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 30-11-2009 20:11:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
moonwalker:

Als Moslim kan ik je garanderen dat niemand je ooit zal dwingen om de Islam aan te hangen.
Je bent vrij om naar landen als Egypte, Marokko, Algerije enz te gaan. Daar wonen Christenen, Joden, Atheïsten en noem maar op...En dat in een Islamitisch land.

in Egypte mag een Christen geen functie bij de overheid vervullen. in Egypte staat er in je paspoort of je Moslim, Christen of atheïst bent.
als je Christen bent mag je je paspoort wel laten veranderen in moslim, maar andersom is verboden. hier een mooi lijstje moonwalker: http://www.opendoors.nl/
misschien tijd om de oogklepjes af te zetten?
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 30-11-2009 20:18:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hoff:
Ron B.:

als je een kerk toestaat (met toren) dan kan je een moskee (met toren/minaret) niet verbieden, zo vreemd lijkt mij dat niet...
als je een moskee verbied een toren te hebben dan mogen kerken dat ook niet meer, gelijk moslims gelijke hoofddoekjes (gelijke monniken gelijke kappen)


Het probleem is dat er in de godsdiensten en met name de islam geen sprake is van gelijke kappen, integendeel.
Ook in het gristendom niet, hoewel de overweldige meerderheid de segregatie tussen "wij" en de rest wel afgeschud heeft, ook en met name bij de leiding van die kerk.
Ik hoef echter geen krant open te slaan en het staat zwart van de bewijzen dat dit bij de islam op geen enkel moment het geval is. Nergens is de kloof tussen de gelovige en de on/andersgelovige zo groot als bij de islam.
Zo groot dat ik er zeker niet voor ben om dergelijke achterlijkheden uitgebreid te faciliteren en als gelijkwaardig aan de godsdienstbeleving in het vrije westen te beschouwen.
Want dat is de islam niet.
En zolang de koran als het onveranderlijke en onbetwistbare woord van allah beschouwd wordt zal het dat ook niet worden ook .
Op 30-11-2009 20:21:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
studentje:

moonwalker:

Als Moslim kan ik je garanderen dat niemand je ooit zal dwingen om de Islam aan te hangen.
Je bent vrij om naar landen als Egypte, Marokko, Algerije enz te gaan. Daar wonen Christenen, Joden, Atheïsten en noem maar op...En dat in een Islamitisch land.

in Egypte mag een Christen geen functie bij de overheid vervullen. in Egypte staat er in je paspoort of je Moslim, Christen of atheïst bent.
als je Christen bent mag je je paspoort wel laten veranderen in moslim, maar andersom is verboden. hier een mooi lijstje moonwalker: http://www.opendoors.nl/
misschien tijd om de oogklepjes af te zetten?Sorry hoor, maar zo een website ga ik zeker niet serieus nemen. Ik weet niet waar ze hun informatie vandaan halen, maar dat ze bezig zijn met propaganda is wel duidelijk.

Ik heb 14 jaar lang in Marokko gewoond. In mijn eigen stad hebben we nog een functionerende Kerk! Mijn eigen moeder heeft les gehad van Nonnen in het Frans. Er is een school in onze stad (één van de beste) en wordt beheerd door Christenen. Mijn eigen neefjes zitten op die school. Toch wordt op de website beweerd dat in Marokko christenen onderdrukt worden. Als ik de oversteek wil maken tussen Tanger en Algeciras staan er altijd christenen die bijbels gratis uitdelen aan de mensen.

Egypte ben ik nog niet geweest, maar ken wel een paar christelijke egyptenaren. Heb nooit zulke dingen van ze gehoord zoals je ze beschrijft. En ik heb de verhalen wel uit de eerste hand.

Check je beweringen na, want volgens mij klopt er niets van die verhalen.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 30-11-2009 21:00:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
hoff:

Ron B.:

als je een kerk toestaat (met toren) dan kan je een moskee (met toren/minaret) niet verbieden, zo vreemd lijkt mij dat niet...
als je een moskee verbied een toren te hebben dan mogen kerken dat ook niet meer, gelijk moslims gelijke hoofddoekjes (gelijke monniken gelijke kappen)


Het probleem is dat er in de godsdiensten en met name de islam geen sprake is van gelijke kappen, integendeel.
Ook in het gristendom niet, hoewel de overweldige meerderheid de segregatie tussen "wij" en de rest wel afgeschud heeft, ook en met name bij de leiding van die kerk.
Ik hoef echter geen krant open te slaan en het staat zwart van de bewijzen dat dit bij de islam op geen enkel moment het geval is. Nergens is de kloof tussen de gelovige en de on/andersgelovige zo groot als bij de islam.
Zo groot dat ik er zeker niet voor ben om dergelijke achterlijkheden uitgebreid te faciliteren en als gelijkwaardig aan de godsdienstbeleving in het vrije westen te beschouwen.
Want dat is de islam niet.
En zolang de koran als het onveranderlijke en onbetwistbare woord van allah beschouwd wordt zal het dat ook niet worden ook .


Jou visie kennen we nu wel over de Islam. Ik ga vooral geen tijd besteden aan mensen die denken alles te weten over de Islam. Laat je haat maar groeien, want dat schijnt jou een zinvol bestaan te geven. Vooral zo blijven.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 30-11-2009 21:02:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer: Het Zzzzwitserse minaretten-geval is slechts een symptoom van de puinhoop die de overheden van de europese landen hebben gemaakt van de immigratie naar Europa toe. Het aandeel van islamieten in deze immigratie is buitensporig groot! Alleen daarom is in Europa de islam ten opzichte van andere levensovertuigingen gegroeid.

Als de immigratie naar Europa evenredig was verdeeld over de verschillende landen van de wereld had dit nooit kunnen gebeuren. En het ergste is dat dit doelbewust is gedaan... In het kader van de Oil-for-Immigration-deal!

Ik geef de Zwitsers groot gelijk!

God... Dat ben je zelluf!
Op 30-11-2009 22:59:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
moonwalker:

studentje:

moonwalker:

Als Moslim kan ik je garanderen dat niemand je ooit zal dwingen om de Islam aan te hangen.
Je bent vrij om naar landen als Egypte, Marokko, Algerije enz te gaan. Daar wonen Christenen, Joden, Atheïsten en noem maar op...En dat in een Islamitisch land.

in Egypte mag een Christen geen functie bij de overheid vervullen. in Egypte staat er in je paspoort of je Moslim, Christen of atheïst bent.
als je Christen bent mag je je paspoort wel laten veranderen in moslim, maar andersom is verboden. hier een mooi lijstje moonwalker: http://www.opendoors.nl/
misschien tijd om de oogklepjes af te zetten?Sorry hoor, maar zo een website ga ik zeker niet serieus nemen. Ik weet niet waar ze hun informatie vandaan halen, maar dat ze bezig zijn met propaganda is wel duidelijk.
...
Egypte ben ik nog niet geweest, maar ken wel een paar christelijke egyptenaren. Heb nooit zulke dingen van ze gehoord zoals je ze beschrijft. En ik heb de verhalen wel uit de eerste hand.

Check je beweringen na, want volgens mij klopt er niets van die verhalen.

Propaganda??? Daar is elke religie schuldig aan, elke religie is pure propaganda... kom eerst maar eens met bewijzen over je(int algemeen) religie... pfff... religie is mensch grootste fout!
Niemand zal je dwingen om de islam aan te hangen? Het is maar van welke kant je het bekijkt. Als je ongelovig bent kan ik je wel volgen, maar er zijn genoeg verhalen bekend dat als iemand uit de islam wil stappen dat dit niet altijd op gaat, dus om te zeggen dat niemand je ooit zal dwingen om de islam aan te hangen kan ik niet in meegaan.

En het is alom bekend dat Egypte de laatste 20-30? jaar redelijk is aangepast aan de islam. Het grootste en bekendste voorbeeld is wel dat vrouwen niet zomaar zonder hoofddoek over straat mogen. Dus ja.........

Die site vind ik ook niets..
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 01-12-2009 1:02:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
rudiev:

Propaganda??? Daar is elke religie schuldig aan, elke religie is pure propaganda... kom eerst maar eens met bewijzen over je(int algemeen) religie... pfff... religie is mensch grootste fout!
Niemand zal je dwingen om de islam aan te hangen? Het is maar van welke kant je het bekijkt. Als je ongelovig bent kan ik je wel volgen, maar er zijn genoeg verhalen bekend dat als iemand uit de islam wil stappen dat dit niet altijd op gaat, dus om te zeggen dat niemand je ooit zal dwingen om de islam aan te hangen kan ik niet in meegaan.

En het is alom bekend dat Egypte de laatste 20-30? jaar redelijk is aangepast aan de islam. Het grootste en bekendste voorbeeld is wel dat vrouwen niet zomaar zonder hoofddoek over straat mogen. Dus ja.........

Die site vind ik ook niets..

Dat is jou mening zoals ik al in eerdere discussies heb gezegd. Dat jij de vele wonderen der natuur toeschrijft aan natuur of evolutie of wat dan ook respecteer ik ook. Ik schrijf toevallig die dingen aan een Intelligente Designer die ik God noem.

Ik hoef niet met bewijzen te komen, want die bewijzen zijn overal om je heen als je van het idee stapt dat we "toevallig" zijn ontstaan uit een oersoep.

En over uit de Islam stappen: Dat is normaal. Moslims accepteren geen Moslim die uit het geloof valt. Je mag het gerust onzinnig of achterlijk noemen, wij zien het toevallig heel anders. Ik respecteer jou mening en ik verwacht dat je ons mening ook respecteert.

peace.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 01-12-2009 2:35:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker: @Rudiev:
Nog even iets melden die me helemaal ontschoten is. Voor afvallige moslims (Ridda) is de straf niet bekend. De grootste geleerden verschillen van mening. Meer info:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ridda

Maar uit Cultureel oogpunt wordt iemand die uit de Islam stapt meestal uit de familie verbannen.

Persoonlijk heb ik een vriend gehad op mijn school die zelf Moslim "was" en nu een New Age geloof aanhangt. Heb genoeg leuke en leerzame discussies met hem gehad over zijn nieuwe religie, maar heb hem nooit geprobeerd om te praten. Ik respecteer ieder zijn ding, als ze maar vreedzaam zijn tegen mij vind ik het allemaal best.

Leef en laat leven zou ik zeggen.

Peace.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 01-12-2009 2:47:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
carpin: Wat een hoop religieuze mensen hier.
Op 01-12-2009 3:06:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje: @moonwaker
Marokko staat dan ook slechts op de 40ste plaats.
desondanks legt de overheid beperkingen op aan de invoer en verspreiding van christelijke materialen. Buitenlandse christenen mogen openlijk voor hun geloof uitkomen, maar de overheid houdt religieuze groepen in de gaten.

arabië (moslimland) staat echter wel op nummer twee, iran volgt op drie. afganistan staat op vier, gevolgd door somalië op vijf. allen moslimbroeders. martelingen, onderdrukking, steniging, stokslagen, strafkampen.. valt allemaal best mee. toch?
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 01-12-2009 8:55:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
hoff:

Ron B.:

als je een kerk toestaat (met toren) dan kan je een moskee (met toren/minaret) niet verbieden, zo vreemd lijkt mij dat niet...
als je een moskee verbied een toren te hebben dan mogen kerken dat ook niet meer, gelijk moslims gelijke hoofddoekjes (gelijke monniken gelijke kappen)


Het probleem is dat er in de godsdiensten en met name de islam geen sprake is van gelijke kappen, integendeel.
Ook in het gristendom niet, hoewel de overweldige meerderheid de segregatie tussen "wij" en de rest wel afgeschud heeft, ook en met name bij de leiding van die kerk.
Ik hoef echter geen krant open te slaan en het staat zwart van de bewijzen dat dit bij de islam op geen enkel moment het geval is. Nergens is de kloof tussen de gelovige en de on/andersgelovige zo groot als bij de islam.
Zo groot dat ik er zeker niet voor ben om dergelijke achterlijkheden uitgebreid te faciliteren en als gelijkwaardig aan de godsdienstbeleving in het vrije westen te beschouwen.
Want dat is de islam niet.
En zolang de koran als het onveranderlijke en onbetwistbare woord van allah beschouwd wordt zal het dat ook niet worden ook .

dat er in religies heel veel mis is wil niet zeggen dat we daarom maar de elementen daarvan moeten verbieden die ons niet aanstaan...
alles in zijn geheel met alle aspecten er omheen accepteren, of geen enkel aspect van geen enkel geloof accepteren, zo simpel als dat, vrijheid van godsdienst betekend niet vrijheid van godsdiensten die jij acceptabel vind...

jou verdere poging tot haatzaaierij ga ik al helemaal niet op in, zo vaak mogelijk de islam noemen geeft je nog geen gelijk.

en mijn mening?
ieder mag geloven wat men wil, zolang ik daar via deur aan deur verkopers, politiek, werkgever en alle andere vrije zaken geen last van heb, ik bemoei me niet met hun leefwijze zolang zij zich niet met de mijne bemoeien...

leven en laten leven!
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 01-12-2009 11:21:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
studentje:

@moonwaker
Marokko staat dan ook slechts op de 40ste plaats.
desondanks legt de overheid beperkingen op aan de invoer en verspreiding van christelijke materialen. Buitenlandse christenen mogen openlijk voor hun geloof uitkomen, maar de overheid houdt religieuze groepen in de gaten.

arabië (moslimland) staat echter wel op nummer twee, iran volgt op drie. afganistan staat op vier, gevolgd door somalië op vijf. allen moslimbroeders. martelingen, onderdrukking, steniging, stokslagen, strafkampen.. valt allemaal best mee. toch?


sorry hoor, maar nu zit je toch echt te zoeken hoor, en dat had ik niet van je verwacht eigenlijk, naast christen ben je ook een anti-moslim zo te horen? zo ja dan laat je je bespelen door valse informatie, 1 van je grootste (geloofs)broeders op deze aarde zijn de moslims wel zo ongeveer...

btw "arabia" is geen land, hooguit een regio, en nog eerder een taalgebied, wat vanuit de oudheid helemaal niets met islam te maken had ook nog eens, je zal saoedi arabia bedoelen denk ik.
(datzelfde saoedi arabia is btw de beste vriend van de VS, en dat is iets waar ik veeeel grotere vraagtekens bij zet)
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 01-12-2009 11:33:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
moonwalker:

Dat is jou mening zoals ik al in eerdere discussies heb gezegd. Dat jij de vele wonderen der natuur toeschrijft aan natuur of evolutie of wat dan ook respecteer ik ook. Ik schrijf toevallig die dingen aan een Intelligente Designer die ik God noem.

Als ik het goed heb staat in de islam dat alles in 6 dagen geschapen is, ipv de 7 dagen in de bijbel, geen rustdag is het verschil volgens mij. Nou weet ik niet of de 6 dagen zoals de islam het beschrijft overeenkomen met de 6 dagen van de bijbel, rustdag hieruit weggelaten, maar ik vermoed gezien de oorsprong van de islam ongeveer hetzelfde.
Hoe kan je nou nog zeggen dat de aarde in een dag geschapen is terwijl we met telescopen in de ruimte kijken en daar zien hoe op een natuurlijke manier hele sterrenstelsel met hun zonnen en daar omheen weer planeten ontstaan. Simpel gezegt op basis van het samenklonteren van materiaal. Hoe kan je je dan nog vasthouden aan het eeuwenoude verhaal dat de aarde in een dag geschapen is? Dat kan je toch niet meer verdedigen terwijl het tegenbewijs op tafel ligt.
Door dit soort dingen uit het religie letterlijk over te nemen sla je volgens mij als gelovige de spreekwoordelijke plank finaal mis, de essentie van religie.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 01-12-2009 0:01:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
Ron B.:

studentje:

-knip-

sorry hoor, maar nu zit je toch echt te zoeken hoor, en dat had ik niet van je verwacht eigenlijk, naast christen ben je ook een anti-moslim zo te horen? zo ja dan laat je je bespelen door valse informatie, 1 van je grootste (geloofs)broeders op deze aarde zijn de moslims wel zo ongeveer...

btw "arabia" is geen land, hooguit een regio, en nog eerder een taalgebied, wat vanuit de oudheid helemaal niets met islam te maken had ook nog eens, je zal saoedi arabia bedoelen denk ik.
(datzelfde saoedi arabia is btw de beste vriend van de VS, en dat is iets waar ik veeeel grotere vraagtekens bij zet)

1. onderzoekt alle dingen, zij ooit eens iemand.
2. ik ben geen anti-moslim, heb respect voor alle gelovigen, zolang de rechten van de mens niet worden geschonden.
3. ik laat me niet bespelen met valse informatie, laat dat duidelijk zijn. maar martelingen, onderdrukking, steniging, stokslagen, en strafkampen zijn tog echt de realiteit in somige landen.
4. moslims zijn geen geloofsbroeders, alleen mijn naasten. mijn enige broeders en zusters zijn mijn broeders en zusters in Jezus Cristus
5. inderdaad ik bedoelde saoedi arabia. ik ben dislectisch [dat weet je] en bovendien begrijpt iedereen wat ik bedoel. maar als je fijn wilt muggenziften, doe je ding.
6. wat heb ik met de vriendjes van de VS te maken?

iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 01-12-2009 14:21:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje: @rudiev
God schiep in 6 dagen de hemel [dat is:het heelal, Gods hemel is van voor het begin des tijds] en de aarde. dat het heelal af is zegt niemand. maar de ruimte is er. de psalmen zeggen: ''God breid de hemel uit tot in eeuwigheid.'' wordt steeds groter dus.
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 01-12-2009 14:27:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
studentje:

@rudiev
God schiep in 6 dagen de hemel (dat is:het heelal, Gods hemel is van voor het begin des tijds) en de aarde. dat het heelal af is zegt niemand. maar de ruimte is er. de psalmen zeggen: ''God breid de hemel uit tot in eeuwigheid.'' wordt steeds groter dus.

Je kan hier als gelovige natuurlijk iets 'goddelijks' in zien. Maar tegelijker tijd is dit misschien 'de verborgen wetenschap' over hoe de natuur in elkaar zit en is het helemaal niets goddelijks zoals gelovige geloven. Gewoon simpel de natuur...
Tsja, het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk, voor gelovige iets goddelijks, voor ongelovige gewoon de manier van de natuur.
Dit soort dingetjes zijn voor mij gewoon een bewijs dat geloof gewoon natuurkunde is.
(bericht gewijzigd op 1-12-2009 17:56:36)
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 01-12-2009 17:47:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje: Natuur is niet zo simpel dat laatste zinnetje mag je wel wat meer toelichten. begrijp ik niet helemaal!

groeten Studentje
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 01-12-2009 17:57:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: @studentje
De natuur is zeker niet simpel, maar eventueel niet onbegrijpelijk, misschien nu wel, maar ooit niet(tenzij de mensheid zichzelf vernietigd ).
Naar mijn idee heeft elke religie dezelfde oorsprong. Welke oorsprong laat ik in het midden. Je kan dit zien doordat er toch bepaalde overeenkomsten zitten in religie. Kijk anders eens het begin van de film Zeitgeist, hierin worden ook verschillende verhalen uit verschillende religies behandelt die toch overeenkomen. Of deze film het bij het rechte eind heeft laat ik ook weer in het midden, maar het gaat erom dat religies overeenkomsten hebben. Deze overeenkomst zouden kunnen impliceren dat ze een gelijke herkomst hebben, alleen toch naar inzicht van 'iemand' herschreven in het verleden naar zoals we ze nu vooral kennen.
Mijn idee is dat je religies niet letterlijk moet nemen om er een diepere boodschap in te zien, kennis, kennis hoe alles werkt.
Of dat in elke huidige religie nog steeds volledig aanwezig is betwijfel ik. Als je de tijd heb kan je hetvolgende eens bekijken:
http://godssecret.wordpress.com/category/wonders-of-god-in-nature/
(even zoeken op 'string', stuk onder plaatje van de eclips, maar alles lezen kan ook natuurlijk)
En bijvoorbeeld Nassim Haramein's theorie komt overeen met verhalen uit de aintiram:


Anderzijds zou je je kunnen afvragen waarom de dode zee rollen verstopt waren en niet simpel verbrand als de kennis fout was. Volgens mij bevatten deze rollen dan ook veel meer juiste kostbare informatie dan er in de huidige religies verteld wordt. Volgens mij veel over de bijbel en de koran informatie. Ik denk dat als deze informatie naar buiten komt blijkt dat de huidige boeken als de bijbel en koran onjuist zijn, maar dit zal natuurlijk een hele grote schok zijn voor deze gelovige.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 01-12-2009 18:34:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
studentje:

@moonwaker
Marokko staat dan ook slechts op de 40ste plaats.
desondanks legt de overheid beperkingen op aan de invoer en verspreiding van christelijke materialen. Buitenlandse christenen mogen openlijk voor hun geloof uitkomen, maar de overheid houdt religieuze groepen in de gaten.

arabië (moslimland) staat echter wel op nummer twee, iran volgt op drie. afganistan staat op vier, gevolgd door somalië op vijf. allen moslimbroeders. martelingen, onderdrukking, steniging, stokslagen, strafkampen.. valt allemaal best mee. toch?Nogmaals...ik neem een website die zo overduidelijk propaganda verkondigt niet serieus.

Je mag geloven wat je wilt, zolang je zelf niet naar die landen bent geweest om te zien wat er aan de hand is, zou ik maar de verhalen met een korreltje zout nemen...

En het belangrijkste: Er is een verschil tussen de Islam zoals door de profeet is doorgegeven en de Islam die belijdt wordt tegenwoordig in landen. Ongeletterden denken te weten wat de Islam zegt en onderdrukken iedereen die een ander geloof aanhangt. Dat is geen Islam. Dat is idioterie.

Bovendien houdt Marokko zelfs Moslim groeperingen in de gaten, dus dat ze Christelijke groeperingen ook in de gaten houden is niet zo verbazingwekkend.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 01-12-2009 20:18:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
Ron B.:

studentje:

@moonwaker
Marokko staat dan ook slechts op de 40ste plaats.
desondanks legt de overheid beperkingen op aan de invoer en verspreiding van christelijke materialen. Buitenlandse christenen mogen openlijk voor hun geloof uitkomen, maar de overheid houdt religieuze groepen in de gaten.

arabië (moslimland) staat echter wel op nummer twee, iran volgt op drie. afganistan staat op vier, gevolgd door somalië op vijf. allen moslimbroeders. martelingen, onderdrukking, steniging, stokslagen, strafkampen.. valt allemaal best mee. toch?


sorry hoor, maar nu zit je toch echt te zoeken hoor, en dat had ik niet van je verwacht eigenlijk, naast christen ben je ook een anti-moslim zo te horen? zo ja dan laat je je bespelen door valse informatie, 1 van je grootste (geloofs)broeders op deze aarde zijn de moslims wel zo ongeveer...

btw "arabia" is geen land, hooguit een regio, en nog eerder een taalgebied, wat vanuit de oudheid helemaal niets met islam te maken had ook nog eens, je zal saoedi arabia bedoelen denk ik.
(datzelfde saoedi arabia is btw de beste vriend van de VS, en dat is iets waar ik veeeel grotere vraagtekens bij zet)


Helemaal met je eens.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 01-12-2009 20:21:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
moonwalker:

Nogmaals...ik neem een website die zo overduidelijk propaganda verkondigt niet serieus.

Wat je nu doet is wel een heel doorzichtige manier om je er onderuit te lullen.

moonwalker:

Je mag geloven wat je wilt, zolang je zelf niet naar die landen bent geweest om te zien wat er aan de hand is, zou ik maar de verhalen met een korreltje zout nemen...

schei toch uit joh, het ligt er dik bovenop. ieder jaar komen er honderden vluchtelingen naar het westen, die vertellen allemaal het zelfde. of verzinnen die het allemaal omdat ze graag een paspoort willen? geloof 't zelf.

moonwalker:

En het belangrijkste: Er is een verschil tussen de Islam zoals door de profeet is doorgegeven en de Islam die belijdt wordt tegenwoordig in landen. Ongeletterden denken te weten wat de Islam zegt en onderdrukken iedereen die een ander geloof aanhangt. Dat is geen Islam. Dat is idioterie.

volledig mee eens. maar waar maak je je dan nog druk om? waarom verdedig jij die idioterie van zogenaamde moslimlanden?
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 01-12-2009 20:30:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
rudiev:

moonwalker:

Dat is jou mening zoals ik al in eerdere discussies heb gezegd. Dat jij de vele wonderen der natuur toeschrijft aan natuur of evolutie of wat dan ook respecteer ik ook. Ik schrijf toevallig die dingen aan een Intelligente Designer die ik God noem.

Als ik het goed heb staat in de islam dat alles in 6 dagen geschapen is, ipv de 7 dagen in de bijbel, geen rustdag is het verschil volgens mij. Nou weet ik niet of de 6 dagen zoals de islam het beschrijft overeenkomen met de 6 dagen van de bijbel, rustdag hieruit weggelaten, maar ik vermoed gezien de oorsprong van de islam ongeveer hetzelfde.
Hoe kan je nou nog zeggen dat de aarde in een dag geschapen is terwijl we met telescopen in de ruimte kijken en daar zien hoe op een natuurlijke manier hele sterrenstelsel met hun zonnen en daar omheen weer planeten ontstaan. Simpel gezegt op basis van het samenklonteren van materiaal. Hoe kan je je dan nog vasthouden aan het eeuwenoude verhaal dat de aarde in een dag geschapen is? Dat kan je toch niet meer verdedigen terwijl het tegenbewijs op tafel ligt.
Door dit soort dingen uit het religie letterlijk over te nemen sla je volgens mij als gelovige de spreekwoordelijke plank finaal mis, de essentie van religie.


Wat probeer je hiermee te zeggen?
Denk je dat omdat je planeten ziet ontstaan dat God dan niet bestaat? Op aarde dichter bij huis zien we de geboorte en sterfte van veel organismen. Dus God heeft ze niet geschapen volgens jou?
Hier is een link voor je, zodat je weet hoe Moslims denken over het ontstaan van de hemelen:
http://www.readingislam.com/servlet/Satellite?c=Article_C&pagename=Zone-English-Discover_Islam/DIELayout&cid=1154235112325
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 01-12-2009 20:31:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
moonwalker:

Ron B.:

rudiev:

@Ron B.
Gewoon nederlands in Nederland kunnen spreken is goed, kan je je overal verstaanbaar maken. Al die dialectjes is leuk, maar niet verplicht toch?

nee, dus waarom dan in den haag iemand in het haags moeten groeten?

voor dat soort mensen alleen zou ik al marokkaans gaan leren


Salam! (Ik begin je alvast Marokkaans te leren)

Aleikum as salam!
Cannot kill the Battery!!!
Op 01-12-2009 20:40:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh: Zolang er in Nederland geen belasting wordt betaald door kerken, er "God zij met ons" wordt geslagen op munten, religie een grondslag mag zijn voor een onderwijsstelsel en kerkbezoekers mogen dubbelparkeren 2 blokken van de kerk, mag van mij elke moskee een minaret.

Gelieve wel te investeren in een goede speaker en een degelijk omroeper...

Amen
ALLES IS WAAR
Op 01-12-2009 20:43:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
studentje:

Ron B.:

studentje:

-knip-

sorry hoor, maar nu zit je toch echt te zoeken hoor, en dat had ik niet van je verwacht eigenlijk, naast christen ben je ook een anti-moslim zo te horen? zo ja dan laat je je bespelen door valse informatie, 1 van je grootste (geloofs)broeders op deze aarde zijn de moslims wel zo ongeveer...

btw "arabia" is geen land, hooguit een regio, en nog eerder een taalgebied, wat vanuit de oudheid helemaal niets met islam te maken had ook nog eens, je zal saoedi arabia bedoelen denk ik.
(datzelfde saoedi arabia is btw de beste vriend van de VS, en dat is iets waar ik veeeel grotere vraagtekens bij zet)

1. onderzoekt alle dingen, zij ooit eens iemand.
2. ik ben geen anti-moslim, heb respect voor alle gelovigen, zolang de rechten van de mens niet worden geschonden.
3. ik laat me niet bespelen met valse informatie, laat dat duidelijk zijn. maar martelingen, onderdrukking, steniging, stokslagen, en strafkampen zijn tog echt de realiteit in somige landen.
4. moslims zijn geen geloofsbroeders, alleen mijn naasten. mijn enige broeders en zusters zijn mijn broeders en zusters in Jezus Cristus
5. inderdaad ik bedoelde saoedi arabia. ik ben dislectisch (dat weet je) en bovendien begrijpt iedereen wat ik bedoel. maar als je fijn wilt muggenziften, doe je ding.
6. wat heb ik met de vriendjes van de VS te maken?

zucht...
ik word hier zo moe van...
(bericht gewijzigd op 1-12-2009 21:41:04)
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 01-12-2009 21:04:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
Marsepars:

moonwalker:

Ron B.:

rudiev:

@Ron B.
Gewoon nederlands in Nederland kunnen spreken is goed, kan je je overal verstaanbaar maken. Al die dialectjes is leuk, maar niet verplicht toch?

nee, dus waarom dan in den haag iemand in het haags moeten groeten?

voor dat soort mensen alleen zou ik al marokkaans gaan leren


Salam! (Ik begin je alvast Marokkaans te leren)

Aleikum as salam!Soms heb ik de indruk dat we toch goed geïntegreerd zijn in Nederland, wanneer ik een Nederlander Salam Alaikum hoor zeggen.
(bericht gewijzigd op 1-12-2009 21:09:09)
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 01-12-2009 21:08:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
moonwalker:Soms heb ik de indruk dat we toch goed geïntegreerd zijn in Nederland, wanneer ik een Nederland Salam Alaikum hoor zeggen.

Als jullie in het Nederlands vloeken, mogen wij best in het Arabisch groeten.
Doe ik helemaal niet moeilijk over...
Cannot kill the Battery!!!
Op 01-12-2009 21:11:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
Marsepars:

moonwalker:Soms heb ik de indruk dat we toch goed geïntegreerd zijn in Nederland, wanneer ik een Nederland Salam Alaikum hoor zeggen.

Als jullie in het Nederlands vloeken, mogen wij best in het Arabisch groeten.
Doe ik helemaal niet moeilijk over...


Ik vloek nooit...als ik echt heel erg boos ben en dat gebeurt nauwelijks, dan vloek ik in het arabisch.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 01-12-2009 21:25:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
moonwalker:

Wat probeer je hiermee te zeggen?
Denk je dat omdat je planeten ziet ontstaan dat God dan niet bestaat? Op aarde dichter bij huis zien we de geboorte en sterfte van veel organismen. Dus God heeft ze niet geschapen volgens jou?
Hier is een link voor je, zodat je weet hoe Moslims denken over het ontstaan van de hemelen:
http://www.readingislam.com/servlet/Satellite?c=Article_C&pagename=Zone-English-Discover_Islam/DIELayout&cid=1154235112325

Je snap het niet moonwalker. Simpel, dat alles niet in oogopslag of in één woord of commando gemaakt is.
http://www.readingislam.com/servlet/Satellite?c=Article_C&pagename=Zone-English-Discover_Islam/DIELayout&cid=1154235112325
uit link:

...
The creation story in Islam is described in the Qur’an as the creation of the universe by Allah’s will with a single command: “Be!”
...
In this manner, Allah created the heavens and the earth, the sun and the moon, and the rest of the universe. He created the plants and the animals, and placed them on Earth, and He decreed upon them the laws by which the natural order of all creation functions.
...
Man was created from clay, and is thus part of nature, not separate from it.

De creatie van alle sterrenstelsel is niet in een commando gebeurd. Dit wilde ik je duidelijk maken met het feit dat het miljoenen jaren duurt voordat zoiets gemaakt is, dat is wat ik bedoel met dat we in de ruimte kunnen kijken en de creatie van deze objecten voor onze neus zien gebeuren. Hoe kan je dan ooit stellen dat het met een commando van de creator is gebeurd? Dan heb je echt je ogen dicht voor de waarheid vind ik.
De mens is uit de klei gemaakt? Nouja, in een manier kan ik daar in mee gaan, maar ik twijfel of deze tekst en ik hetzelfde bedoelen.
Dit is wat ik bedoelde, hoop dat het zo verduidelijkt is.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 01-12-2009 21:46:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Marsepars:

moonwalker:

Ron B.:

rudiev:

@Ron B.
Gewoon nederlands in Nederland kunnen spreken is goed, kan je je overal verstaanbaar maken. Al die dialectjes is leuk, maar niet verplicht toch?

nee, dus waarom dan in den haag iemand in het haags moeten groeten?

voor dat soort mensen alleen zou ik al marokkaans gaan leren


Salam! (Ik begin je alvast Marokkaans te leren)

Aleikum as salam!


ni hao?
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 01-12-2009 21:49:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
Ron B.:

Marsepars:

moonwalker:

Ron B.:

rudiev:

@Ron B.
Gewoon nederlands in Nederland kunnen spreken is goed, kan je je overal verstaanbaar maken. Al die dialectjes is leuk, maar niet verplicht toch?

nee, dus waarom dan in den haag iemand in het haags moeten groeten?

voor dat soort mensen alleen zou ik al marokkaans gaan leren


Salam! (Ik begin je alvast Marokkaans te leren)

Aleikum as salam!


ni hao?

Das weer chinees, maar dat wist je ook wel .

Ik ben gewoon een simpele boer welke nooit echt denderend in talen is geweest en gezien we in Nederland wonen lijk me nederlands toch echt het meest gepast.
Dus:
Hoi
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 01-12-2009 22:08:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh: poll op nrc.nl


Discussie van de dag
Deelt u de Zwitserse afkeer van minaretten?
51% Ja
48% Nee
ALLES IS WAAR
Op 01-12-2009 22:55:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh: btw prettig dat iedereen weer lekker on-topic blijft en zich niet laat verlagen tot persoonlijke en/of kortzichtige aanvallen en/of pogingen zijn/haar intelligentie te meten aan een ander z'n geloof
ALLES IS WAAR
Op 01-12-2009 22:57:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Het is gewoon de kift dat we hier in het westen de laatste paar honderd jaar geen behoorlijke kathedraal meer hebben kunnen bouwen. Zelfs de Sagrada Família is nog steeds niet af. Het is hier allemaal de Noord-Zuidlijn en andere ultieme bouwkundige incompetentie wat de klok slaat.
Wellicht ontkerkelijken de moskeeën ook over een aantal jaren en dan hebben we er een mooie poptempel bij (bijvoorbeeld), naast Paradiso.

Ondertussen vraag ik me af of gelovige christenen banger zijn voor de Islam dan ongelovigen..?
Persoonlijk heb ik er minder last van dan van het christendom. En die indoctrinatie begon al op de kleuterschool.
Maar dat wil niet zeggen dat ik een mooi kerkgebouw niet kan waarderen.
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 01-12-2009 23:47:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
studentje:


moonwalker:

Nogmaals...ik neem een website die zo overduidelijk propaganda verkondigt niet serieus.

Wat je nu doet is wel een heel doorzichtige manier om je er onderuit te lullen.

Moonwalker, gaat het hier echt over de inhoud van die site of is het omdat je geen enkel commentaar en kritisch woord over de islam en de profeet accepteer? Naar mij heb je in ieder geval geen respect meer heb je gezegt, omdat ik weldegelijk commentaar levert en zeer kritisch ben over de islam(maar ook andere religies).
Zolang wel netjes kunnen blijven discussieren, waarbij kritiek moet kunnen(want hoe kan je anders een discussie voeren?), blijf ik wel gewoon respect voor je hebben.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 02-12-2009 0:13:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
rudiev:

De creatie van alle sterrenstelsel is niet in een commando gebeurd. Dit wilde ik je duidelijk maken met het feit dat het miljoenen jaren duurt voordat zoiets gemaakt is, dat is wat ik bedoel met dat we in de ruimte kunnen kijken en de creatie van deze objecten voor onze neus zien gebeuren. Hoe kan je dan ooit stellen dat het met een commando van de creator is gebeurd? Dan heb je echt je ogen dicht voor de waarheid vind ik.
De mens is uit de klei gemaakt? Nouja, in een manier kan ik daar in mee gaan, maar ik twijfel of deze tekst en ik hetzelfde bedoelen.
Dit is wat ik bedoelde, hoop dat het zo verduidelijkt is.In de Islam is nooit een woord geschreven over het tijdstip dat alles is geschapen. Ik heb begrepen dat creationisten zeggen dat alles pas 14.000 jaar is of iets dergelijks. Islam kent dat niet. Het kan net zo goed Miljarden jaren geleden dat God de aarde heeft geschapen. We hebben ook geen idee wanneer Hij Adam en Eva op de aarde heeft gezet, nadat ze hun fout hebben begaan. Of dat er toen Dinosaurussen leefden of niet. Niemand weet het...

En de planeten die miljoenen jaren tijd hebben om te onstaan...miljoenen jaren voor ons als mensen, maar voor God heeft tijd geen betekenis. En zo kunnen we blijven filosoferen als je dat wilt.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 02-12-2009 3:01:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
rudiev:

studentje:


moonwalker:

Nogmaals...ik neem een website die zo overduidelijk propaganda verkondigt niet serieus.

Wat je nu doet is wel een heel doorzichtige manier om je er onderuit te lullen.

Moonwalker, gaat het hier echt over de inhoud van die site of is het omdat je geen enkel commentaar en kritisch woord over de islam en de profeet accepteer? Naar mij heb je in ieder geval geen respect meer heb je gezegt, omdat ik weldegelijk commentaar levert en zeer kritisch ben over de islam(maar ook andere religies).
Zolang wel netjes kunnen blijven discussieren, waarbij kritiek moet kunnen(want hoe kan je anders een discussie voeren?), blijf ik wel gewoon respect voor je hebben.


Het gaat puur om de inhoud van die site. En waarom zou ik geen kritisch woord over Islam en de profeet willen horen? Ik hoef maar een krant open te slaan en het staat er vol mee.

Je verdraait wel mijn woorden. Het is niet omdat je kritisch bent tegen Islam dat ik je niet respecteer, maar omdat je geen respect kunt opbrengen voor ons profeet. Dat is nog erger dan geen respect hebben voor mijn ouders. Maar ik verwacht niet van je dat je dat begrijpt, omdat je qua spritiuele voortgang nog in de kinderschoenen staat en alles alleen maar wetenschappelijk bekijkt. Het leven bestaat niet alleen met wat we waarnemen...bewijzen zijn er genoeg: radiogolven, ultraviolet licht en noem maar op...pas sinds een eeuw kunnen we die met apparaten registreren. Dus wie weet hoeveel dingen we nog niet weten omdat we nog niet de juiste niveau hebben behaald om ze te kunnen waarnemen?
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 02-12-2009 3:12:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer:
moonwalker:

... omdat je geen respect kunt opbrengen voor ons profeet. ...


Hoe kan jouw 'profeet' nou verwachten dat ie respect van alle mensen krijgt als hij zelf zegt dat alle andere 'profeten' niet de uiteindelijke waarheid hebben gesproken en dus blijkbaar slechts tweederangs profeten zijn!?!

Wordt toch eens een keer wakker Moonwalker: religion SUCKS!

Had je deze trouwens al gelezen?
http://noorderlicht.vpro.nl/artikelen/42820649/
(bericht gewijzigd op 2-12-2009 11:34:15)
God... Dat ben je zelluf!
Op 02-12-2009 11:32:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: @moonwalker
Bedankt voor je eerste antwoord.

Ik vroeg het me gewoon af of je misschien die site bij voorbaat al afkeurde omdat die kritiek leverde. Ik zie dat ik het inderdaad verkeerd heb neergezet, ben een klein iets vergeten, ik was namelijk kritisch op de islam en kritisch op de profeet. Ik kan inderdaad weinig respect hebben voor een religie en heilige personen als deze voorschrijven hoe een gelovige moet leven. Geloof zit in je hart, nergens anders in. Dat is hoe ik het zie en dat is volgens mij iets wat gelovige maar niet willen snappen.
Ik weet niet of ik spiritueel in de kinderschoenen staat, dat baseer jij alleen op mijn reacties, maar verder ken je me niet(misschien moeten we eens wat gaan drinken?). Ik sta heel open voor spiritualiteit, maar zoek dat wel op mijn eigen manier. Ik ben er ook zeker van dat er veel meer is dan dit aardse leven en hoe we dit beleven. Maar of dat is zoals de koran vertelt, of de bijbel vertelt? Nee, ik denk van niet. Ja dan ben ik maar dom bezig om zeg maar opnieuw het wiel uit te vinden terwijl er boeken zijn die alles beschrijven. Maar verder geloof ik juist dat niet deze boeken de deur toch echte spiritualiteit zijn.
Ik ben het zeker met je eens dat we maar een fractie waarnemen van wat er om ons heen is, maar dat zou je ook moeten weten als iemand alles wetenschappelijk bekijkt dat die dat ook weet.
Hoe je het ook went of keert, niemand kan met zekerheid vertellen, met hard bewijs, wat er precies allemaal meer is. Waarschijnlijk kom je dat pas te weten als je dit leven hier op aarde verlaat.
En inderdaad zoals jij zei: "En zo kunnen we blijven filosoferen als je dat wilt.".
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 02-12-2009 11:40:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
Cultuurmeneer:

moonwalker:

... omdat je geen respect kunt opbrengen voor ons profeet. ...


Hoe kan jouw 'profeet' nou verwachten dat ie respect van alle mensen krijgt als hij zelf zegt dat alle andere 'profeten' niet de uiteindelijke waarheid hebben gesproken en dus blijkbaar slechts tweederangs profeten zijn!?!

Wordt toch eens een keer wakker Moonwalker: religion SUCKS!

Had je deze trouwens al gelezen?
http://noorderlicht.vpro.nl/artikelen/42820649/


Het zijn geen tweederangs profeten. Moslims zijn de enigen die net zoveel respect hebben voor de andere Profeten als voor hun eigen profeet. Het niet geloven of niet respecteren van Jezus of Mozes is hetzelfde als het niet respecteren van Mohammed. Zo is dat in onze religie.

Religion Sucks? Misschien wel voor jou en anderen. Ik vind het zelf een mooi iets. Vind het vooral leuk om ze te vergelijken en vooral dingen die we delen in de religie uit te zoeken, dan dingen te zoeken die ons uit elkaar drijft. We blijven uiteindelijk allemaal mensen die naar een waarheid zoeken.

Ik heb dat artikel gelezen. Mooi geschreven en bedacht. Toch geloof ik in een God die alles heeft geschapen.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 02-12-2009 0:03:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
rudiev:

@moonwalker
Bedankt voor je eerste antwoord.
...

Geen probleem.

We verschillen wel van mening dat heb ik wel gemerkt.
Ik persoonlijk geloof dat God bepaalde mensen heeft uitgekozen (profeten) die hij met een missie naar aarde stuurde. Om zijn boodschap door te geven aan de mensheid. Dus ik leef eigenlijk volgens de regels van God zelf.

Tegenwoordig klinkt het raar om te geloven in iemand die je vertelt dat er een God is die boos op je is als je niet bidt, als je steelt of vemoordt. Dat je na je dood de hel in wordt gegooid of naar de hemel gaat. Daarom denk ik dan ook dat God geen profeten stuurde in ons tijd. Want die zouden we zo snel mogelijk de eerste beste inrichting hebben gestuurd.

Alles wat we kregen door de profeten zijn spirituele lessen om dichter bij God (hoger bewustzijn) te komen. Ik geloof in wat Mozes heeft gezegd, in wat Jezus heeft gezegd en wat Mohammed heeft gezegd. Zoals een reactie eerder: Ik zoek niet naar verschillen, maar naar overeenkomsten tussen de religies. En er zijn heel veel als je maar de tijd neemt om ze te zoeken.

Neem me niet kwalijk dat ik deed alsof ik je kende en je spirtualiteit schatte. Foutje van mijn kant. Je kunt natuurlijk een eigen geloof hebben die niets te maken heeft met waarin ik geloof en daar heb je recht op.

Misschien moeten we wel een keer wat drinken en discussieren. Zou leuk zijn als GW een meeting regelt voor alle leden.

Peace.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 02-12-2009 0:10:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
rudiev:

Ron B.:

Marsepars:

moonwalker:

Ron B.:

rudiev:

@Ron B.
Gewoon nederlands in Nederland kunnen spreken is goed, kan je je overal verstaanbaar maken. Al die dialectjes is leuk, maar niet verplicht toch?

nee, dus waarom dan in den haag iemand in het haags moeten groeten?

voor dat soort mensen alleen zou ik al marokkaans gaan leren


Salam! (Ik begin je alvast Marokkaans te leren)

Aleikum as salam!


ni hao?

Das weer chinees, maar dat wist je ook wel .

Ik ben gewoon een simpele boer welke nooit echt denderend in talen is geweest en gezien we in Nederland wonen lijk me nederlands toch echt het meest gepast.
Dus:
Hoi

good day
gutentag
gruss got
buenos dias
middei

We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 02-12-2009 0:47:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
Ron B.:

zucht...
ik word hier zo moe van...

daarin tegen denk je dat ik niet moe wordt van jou? als je iets wil berijken moet je er iets voor over hebben ronB.
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 02-12-2009 13:14:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
rudiev:

De creatie van alle sterrenstelsel is niet in een commando gebeurd. Dit wilde ik je duidelijk maken met het feit dat het miljoenen jaren duurt voordat zoiets gemaakt is, dat is wat ik bedoel met dat we in de ruimte kunnen kijken en de creatie van deze objecten voor onze neus zien gebeuren.

maar als je kijkt naar iets op miljarden lichtjaren afstand, kijk je dan niet 'miljarden' jaren terug in de tijd?
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 02-12-2009 13:18:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NewDayNL: Nog maar een keertje dan. Met name aan studentje en moonwalker: hoe kan de god van de Joden, Islamieten en Christenen dit van hun/onze Aartsvader verlangen?

Het was altijd groter dan we dachten dat het was
Op 02-12-2009 13:41:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
moonwalker:

...
Neem me niet kwalijk dat ik deed alsof ik je kende en je spirtualiteit schatte. Foutje van mijn kant. Je kunt natuurlijk een eigen geloof hebben die niets te maken heeft met waarin ik geloof en daar heb je recht op.

Misschien moeten we wel een keer wat drinken en discussieren. Zou leuk zijn als GW een meeting regelt voor alle leden.

Peace.

Geen probleem natuurlijk!
Het zou mij ook eens leuk lijken. Het is alleen zo dat, afhankelijk van wie willen komen natuurlijk, we uit heel Nederland komen. Dus in dat geval is een centrale lokatie als ergens in de provincie utrecht het makkelijkst.
Moeilijk hoeft het niet te zijn, en een lokatie regelen hoeft ook niet perse(tenzij er opeens 100 man komt). Gewoon ergens afspreken en dat gewoon in de stad iets opzoeken waar we neer kunnen ploffen. Ieder zijn eigenlijk drinken betalen en wellicht gaan we met z'n alle nog eventjes iets eten ook. Leuk dagje uit van de stichting, uhm, GWers.

studentje:

maar als je kijkt naar iets op miljarden lichtjaren afstand, kijk je dan niet 'miljarden' jaren terug in de tijd?

Ja dat klopt, elk lichtjaar is een jaar terug in de tijd. Het mooie daarvan is dat je dan ook het ontstaan van sterrenstelsels kan zien als eindigende sterrenstelsel. Het is wel zo dat zoiets natuurlijk miljoenen jaren in beslag neemt. Maar gezien sterrenstelsel zich ongeveer hetzelfde ontwikkelen, globaal, kan je door verschillende sterrenstelsel op verschillende afstanden te bekijken toch een idee krijgen hoe zoiets zich ontwikkeld.
Je moet wel altijd beseffen dat het bekeken object op dit moment natuurlijk al weer zoveel jaar verder is als het aantal lichtjaren.
Het verste wat ze gezien hebben is op ongeveer 13 miljard lichtjaar weg, dus 700miljoen jaar naar de big bang, volgens de theorieën, http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=1768 .
Probeer je eens voor te stellen:
1 lichtjaar is ongeveer 9450 miljard kilometer
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 02-12-2009 14:43:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
rudiev:

Probeer je eens voor te stellen:
1 lichtjaar is ongeveer 9450 miljard kilometer

mw... is een heel stuk fietsen ja..
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 02-12-2009 15:00:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
NewDayNL:

Nog maar een keertje dan. Met name aan studentje en moonwalker: hoe kan de god van de Joden, Islamieten en Christenen dit van hun/onze Aartsvader verlangen?
-afbeelding-

hallo,
mischien is het eens goed om dit stukje te lezen:
http://utopia.knoware.nl/users/aejk/bijbel/bijbex1.htm
mischien leest het een beetje lastig voor een niet-christen, maar als je je er even voor inzet begrijp je mischien beter het verhaal en zijn 'moraal'

groeten studentje
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 02-12-2009 15:11:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje: Τον αρτον ημων τον επιουσιον δος ημιν σημερον
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 02-12-2009 15:17:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje: sorry dubbelpost
(bericht gewijzigd op 2-12-2009 15:18:23)
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 02-12-2009 15:17:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje: Τον αρτον ημων τον επιουσιον δος ημιν σημερον
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 02-12-2009 15:18:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NewDayNL:
studentje:

hallo, mischien is het eens goed om dit stukje te lezen:
http://utopia.knoware.nl/users/aejk/bijbel/bijbex1.htm


Heb ik gedaan. Alg opmerking: er is geen 1 uitleg voor dit bijbelverhaal (en waarschijnlijk ook niet voor de torah- en koranversies - dat weet ik niet zeker). De auteur noemt er drie, ik haal ze aan als ware het jouw quotes. Jij kwam immers met deze exegese voor mijn vraag aan jou.

1.
studentje:

Het verhaal zegt (vanuit Abraham als hoofdpersoon-RR): sta open voor het onberekenbare en het ongerijmde. Ook wat voor ons ondenkbaar is, wat onzinnig lijkt, en wat in onze ogen niet mogelijk is, blijkt soms diepe zin te hebben en betekenis.


2.
studentje:

(vanuit zoon Izaak als hoofdpersoon-RR) Zo gezien is het verhaal uit Genesis 22 het verhaal over de lijdende mensheid, die altijd maar weer twijfelt aan Gods trouw. Kan een mens blijven geloven, wanneer het noodlot toeslaat?


3.
studentje:

Zo gelezen zou je kunnen zeggen: Abraham stelt ook God op de proef.


Dit zijn interpretaties van/via auteur "aejk" van Kerkwinkel Koinonia en de zijnen/haren. Hij/zij vermeldt nog er meer:

studentje:

Er kan door verschillende brillen naar zulke verhalen worden gekeken. En elke keer laat zo'n verhaal iets anders zien.

... waaronder die van de nazi's, Emmanuel Kant, 1 of andere Joodse traditie, etc etc.

Lief studentje, ik ben dan wel een Hollandse boerenlul, 'n wannabe wereldburger, etc-etc, maar ik snap wel iets van communicatie. In de eerste plaats is jouw siteverwijzing geen antw hoe jij dit verhaal ziet. Maar bovenal snap ik niet hoe "de massa" (toen & nu) uit dit multi-interpretabele verhaal een 'waar' beeld van god/jhv/allah moet krijgen.

Ook wel gehoord: "Gen.22 is gods woord. Vertrouw er maar op dat het goed zit."

Wie (de) b/Barmhartig(e) is, maakt per definitie geen misbruik van diezelfde eigenschap. Ik handhaaf m'n vraag. RR
(bericht gewijzigd op 2-12-2009 16:18:45)
Het was altijd groter dan we dachten dat het was
Op 02-12-2009 16:10:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer:
studentje:

...
hallo,
mischien is het eens goed om dit stukje te lezen:
http://utopia.knoware.nl/users/aejk/bijbel/bijbex1.htm
...


Fijn! Het is dus allemaal symbolisch / metaforisch? Dus god is ook slechts een symbool / metafoor?!

Fijn dat je het licht hebt gezien Studentje!
(bericht gewijzigd op 2-12-2009 16:36:50)
God... Dat ben je zelluf!
Op 02-12-2009 16:35:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
Cultuurmeneer:

studentje:

...
hallo,
mischien is het eens goed om dit stukje te lezen:
http://utopia.knoware.nl/users/aejk/bijbel/bijbex1.htm
...

Fijn! Het is dus allemaal symbolisch / metaforisch? Dus god is ook slechts een symbool / metafoor?!

Fijn dat je het licht hebt gezien Studentje!

beter lezen, betere conclusies trekken. duidelijk het licht nog niet gezien jij.
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 02-12-2009 17:59:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
NewDayNL:

-knip-
... waaronder die van de nazi's, Emmanuel Kant, 1 of andere Joodse traditie, etc etc.

Lief studentje, ik ben dan wel een Hollandse boerenlul, 'n wannabe wereldburger, etc-etc, maar ik snap wel iets van communicatie. In de eerste plaats is jouw siteverwijzing geen antw hoe jij dit verhaal ziet. Maar bovenal snap ik niet hoe "de massa" (toen & nu) uit dit multi-interpretabele verhaal een 'waar' beeld van god/jhv/allah moet krijgen.

in het artikel staat heel duidelijk:
''Het verhaal geeft geen pasklare antwoorden, maar daagt ons wel uit om steeds opnieuw te zoeken naar ons ultieme antwoord, wanneer we ervaringen opdoen van godverlatenheid. Mogen we vertrouwen dat God de mens nabij is - ook wanneer alles dat lijkt tegen te spreken?''

geen pasklaar antwoord dus, helaas voor jou.
wel daagt het verhaal ons uit om steeds opnieuw te zoeken naar ons ultieme antwoord. is dat nou niet het grote doel van iedereen die ook maar enigszins spiritueel bezig is? het vinden van de ultiem waarheid? ongeacht of hij/zij wel of geen (willekeurige) godsdienst aanhangt?

(bericht gewijzigd op 2-12-2009 18:07:48)
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 02-12-2009 18:06:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
studentje:

Cultuurmeneer:

studentje:

...
hallo,
mischien is het eens goed om dit stukje te lezen:
http://utopia.knoware.nl/users/aejk/bijbel/bijbex1.htm
...

Fijn! Het is dus allemaal symbolisch / metaforisch? Dus god is ook slechts een symbool / metafoor?!

Fijn dat je het licht hebt gezien Studentje!

beter lezen, betere conclusies trekken. duidelijk het licht nog niet gezien jij.


rudiev kijkt naar boven en ziet zijn lampje branden, rudiev heeft het licht duidelijk gezien. rudiev is verlicht
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 02-12-2009 18:16:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
rudiev:

studentje:

Cultuurmeneer:

studentje:

...
hallo,
mischien is het eens goed om dit stukje te lezen:
http://utopia.knoware.nl/users/aejk/bijbel/bijbex1.htm
...

Fijn! Het is dus allemaal symbolisch / metaforisch? Dus god is ook slechts een symbool / metafoor?!

Fijn dat je het licht hebt gezien Studentje!

beter lezen, betere conclusies trekken. duidelijk het licht nog niet gezien jij.


rudiev kijkt naar boven en ziet zijn lampje branden, rudiev heeft het licht duidelijk gezien. rudiev is verlicht


lol! mijn mentor op mijn vorige school had nu waarschijnlijk gezegd : ''heet jij ook Cultuurmeneer?''
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 02-12-2009 18:33:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hoff:
moonwalker:

hoff:

Ron B.:

als je een kerk toestaat (met toren) dan kan je een moskee (met toren/minaret) niet verbieden, zo vreemd lijkt mij dat niet...
als je een moskee verbied een toren te hebben dan mogen kerken dat ook niet meer, gelijk moslims gelijke hoofddoekjes (gelijke monniken gelijke kappen)


Het probleem is dat er in de godsdiensten en met name de islam geen sprake is van gelijke kappen, integendeel.
Ook in het gristendom niet, hoewel de overweldige meerderheid de segregatie tussen "wij" en de rest wel afgeschud heeft, ook en met name bij de leiding van die kerk.
Ik hoef echter geen krant open te slaan en het staat zwart van de bewijzen dat dit bij de islam op geen enkel moment het geval is. Nergens is de kloof tussen de gelovige en de on/andersgelovige zo groot als bij de islam.
Zo groot dat ik er zeker niet voor ben om dergelijke achterlijkheden uitgebreid te faciliteren en als gelijkwaardig aan de godsdienstbeleving in het vrije westen te beschouwen.
Want dat is de islam niet.
En zolang de koran als het onveranderlijke en onbetwistbare woord van allah beschouwd wordt zal het dat ook niet worden ook .


Jou visie kennen we nu wel over de Islam. Ik ga vooral geen tijd besteden aan mensen die denken alles te weten over de Islam. Laat je haat maar groeien, want dat schijnt jou een zinvol bestaan te geven. Vooral zo blijven.

Snel er een haat-etiketje opplakken dan kun je de discussie lekker snel op morele gronden afwijzen...
Noem me een islamitisch land waar een ongelovige,christen of jood dezelfde rechten heeft als een volger...
En omdat dat islamitisch land niet bestaat ben ik tegen de islam.
Om mij dan van haat vervuld te noemen is grotesk.
Op 02-12-2009 20:31:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
rudiev:

De creatie van alle sterrenstelsel is niet in een commando gebeurd. Dit wilde ik je duidelijk maken met het feit dat het miljoenen jaren duurt voordat zoiets gemaakt is, dat is wat ik bedoel met dat we in de ruimte kunnen kijken en de creatie van deze objecten voor onze neus zien gebeuren.


Wie zegt niet dat het wel een commando is, maar dat God gewoon traag praat, maw een relatief traag commando tov ons. God opereert over de massa en denkt dus in grotere golven. (de waarde van de kleinere golven waaruit wij dan weer bestaan, is wellicht de reden tot het komen van een commando).

Verklaart ook die rare bromtoon die ze laatst in de kosmos hebben ontdekt

Maar het ging dus over minaretten.
Welk nut heeft een ongebruikt iets.
Of omgedraaid, welke extra waarden krijgt een object naarmate het zijn eigen identiteit kwijt raakt.

Het schalt niet of nauwelijks, maar versiert ten top.

Het is dus niet de oorspronkelijke functie die stoort, maar de toegevoegde waarde.

Welke xenofobische nationalistische bekrompen geest blijft zichzelf dwingen te kiezen voor historisch bewezen bekrompenheid, terwijl de meerwaarde voor accepteren van variatie een verrijking blijkt te zijn van elke ervaring?
ALLES IS WAAR
Op 02-12-2009 20:52:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: over Haags en integratie....

Nee, dank u.
Op 02-12-2009 21:26:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
ThoTh:


Wie zegt niet dat het wel een commando is, maar dat God gewoon traag praat, maw een relatief traag commando tov ons. God opereert over de massa en denkt dus in grotere golven. (de waarde van de kleinere golven waaruit wij dan weer bestaan, is wellicht de reden tot het komen van een commando).

Verklaart ook die rare bromtoon die ze laatst in de kosmos hebben ontdekt


Omdat de uitvoering van een commando pas kan gebeuren als het commando is uitgesproken. Commando nog niet compleet uitgesproken houdt in dat er dus niet gebeurd. Tevens is onze planeet er al dus dan zou de rest er ook al moeten zijn. Maar jij weet denk ik net zo goed als ik dat de vorming en vernietiging een herhalend proces is. Er komen zonnestelsels en er gaan sterrenstelsel.

Welke bromtoon bedoel je, heb je een linkje voor me?
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 02-12-2009 21:56:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: @Hoff
Wat jij zegt over de islam is een bepaalde uitleg die sommige moslims eraan geven. Maar zij vertegenwoordigen de islam niet. De echte islam zoals die bedoeld is, is voorzover ik weet juist een geloof van verdraagzaamheid dat ruimte biedt aan andersdenkenden. Helaas zijn er een hoop mensen binnen de islam die daar een andere uitleg aan geven. Maar je moet niet vergeten dat die mensen niet de onbevooroordeelde islam vertegenwoordigen. Zo zijn ook de meeste mensen die zich christenen noemen verre van dat. Ze zijn wel christenen in woord, maar in daad meestal niet. Het christendom, de islam en het jodendom zijn mooie geloven. Alleen wat mensen ervan maken is vaak minder fraai.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 02-12-2009 22:00:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
rudiev:

ThoTh:


Wie zegt niet dat het wel een commando is, maar dat God gewoon traag praat, maw een relatief traag commando tov ons. God opereert over de massa en denkt dus in grotere golven. (de waarde van de kleinere golven waaruit wij dan weer bestaan, is wellicht de reden tot het komen van een commando).

Verklaart ook die rare bromtoon die ze laatst in de kosmos hebben ontdekt


Omdat de uitvoering van een commando pas kan gebeuren als het commando is uitgesproken. Commando nog niet compleet uitgesproken houdt in dat er dus niet gebeurd. Tevens is onze planeet er al dus dan zou de rest er ook al moeten zijn. Maar jij weet denk ik net zo goed als ik dat de vorming en vernietiging een herhalend proces is. Er komen zonnestelsels en er gaan sterrenstelsel.


Wie weet is het een lang, gedeeltelijk reeds uitgesproken commando, zeg maar een soort decreet, dus wij zijn al uitgesproken en de toekomst nog niet, alhoewel het al wel bekend is omdat de intentie er ligt. Het feit dat er in het verleden en heden zowel zaken bijkomen als weggaan betekent niet dat dat altijd al zo is geweest...

rudiev:

Welke bromtoon bedoel je, heb je een linkje voor me?


Poeh, da's een half jaartje geleden ofzo, maar ik zal even zoeken.... is hier ook geweest geloof ik.

@hierboven
De islam heeft net als bijna elk ander geloof of staatsinrichting mechanieken om mensen te bewegen zacht te zijn voor de eigen soort en de ander op afstand te houden.

Dat is logisch want in het hebben van dergelijke mechanieken schuilt de oorsprong van het willen ontwikkelen van de religie.
ALLES IS WAAR
Op 02-12-2009 22:14:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
ThoTh:

Poeh, da's een half jaartje geleden ofzo, maar ik zal even zoeken.... is hier ook geweest geloof ik.

http://www.grenswetenschap.nl/blogs/Mondiale-Mysterieuze-Bromtonen-deel-1/

http://www.grenswetenschap.nl/blogs/Mondiale-Mysterieuze-Bromtonen-deel-2/
United as one. Divided by zero.
Op 02-12-2009 22:17:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: Ondanks de goede gelovigen zijn staatsreligies (r.k.kerk, protestantse kerk, islam, hindoeïsme, communisme, nationaal-socialisme, aquarius-religie, of atheïstische consumptie-religie) slechts bedoeld om massa's mensen d.m.v. allerlei dogma's en gedragsvoorschriften onder de duim te houden. Andersdenkenden zijn ketters. (sorry, moonwalker, maar je bent een vrijdenker en geen trouwe moslim, sorry studentje maar je bent geen trouwe christenvrouw, want dan zou je kinderen opvoeden i.p.v. te studeren......)
Nee, dank u.
Op 02-12-2009 23:25:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
3.14po:

ThoTh:

Poeh, da's een half jaartje geleden ofzo, maar ik zal even zoeken.... is hier ook geweest geloof ik.

http://www.grenswetenschap.nl/blogs/Mondiale-Mysterieuze-Bromtonen-deel-1/

http://www.grenswetenschap.nl/blogs/Mondiale-Mysterieuze-Bromtonen-deel-2/

thanks maar volgens mij bedoelde ik een andere
ALLES IS WAAR
Op 02-12-2009 23:34:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
Tetzmol:

@Hoff
Wat jij zegt over de islam is een bepaalde uitleg die sommige moslims eraan geven. Maar zij vertegenwoordigen de islam niet. De echte islam zoals die bedoeld is, is voorzover ik weet juist een geloof van verdraagzaamheid dat ruimte biedt aan andersdenkenden. Helaas zijn er een hoop mensen binnen de islam die daar een andere uitleg aan geven. Maar je moet niet vergeten dat die mensen niet de onbevooroordeelde islam vertegenwoordigen. Zo zijn ook de meeste mensen die zich christenen noemen verre van dat. Ze zijn wel christenen in woord, maar in daad meestal niet. Het christendom, de islam en het jodendom zijn mooie geloven. Alleen wat mensen ervan maken is vaak minder fraai.

Tetzmol.


Je weet het precies goed te zeggen.
Bedankt.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 03-12-2009 0:13:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
tjerky:

Ondanks de goede gelovigen zijn staatsreligies (r.k.kerk, protestantse kerk, islam, hindoeïsme, communisme, nationaal-socialisme, aquarius-religie, of atheïstische consumptie-religie) slechts bedoeld om massa's mensen d.m.v. allerlei dogma's en gedragsvoorschriften onder de duim te houden. Andersdenkenden zijn ketters. (sorry, moonwalker, maar je bent een vrijdenker en geen trouwe moslim, sorry studentje maar je bent geen trouwe christenvrouw, want dan zou je kinderen opvoeden i.p.v. te studeren......)Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 03-12-2009 0:15:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NewDayNL:
studentje:

geen pasklaar antwoord dus, helaas voor jou.
wel daagt het verhaal ons uit om steeds opnieuw te zoeken naar ons ultieme antwoord. is dat nou niet het grote doel van iedereen die ook maar enigszins spiritueel bezig is? het vinden van de ultiem waarheid? ongeacht of hij/zij wel of geen (willekeurige) godsdienst aanhangt?


Dat is nou precies waarom ik zo tegen religies ben. Niet iedereen is in staat om zo'n zoektocht vanuit zichzelf te maken. Veel mensen volgen liever iemand anders, dan zichzelf. Dan kan je wachten op uitwassen als dit:


Uitwassen die al snel (gemeen)goed worden. In naam van god/etc.

Terug naar Abrahams offer: veel mensen weten niet eens dat er diepere betekenissen achter het verhaal schuilen. Dat moesten de oorspronkelijke schrijvers ook geweten hebben; laat staan god zelf, als hij hen echt begeesterd zou hebben tijdens het pennen. En dat doe je dus dan niet. Over zo'n heftig onderwerp laat je geen enkele twijfel bestaan bij de grote massa. Tenzij... dat je intentie is. De angstaanjagende god.

Maar goed, dank voor je antwoord. Zelf ben ik er nog niet uit.
Het was altijd groter dan we dachten dat het was
Op 03-12-2009 0:20:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
tjerky:

(sorry, moonwalker, maar je bent een vrijdenker en geen trouwe moslim, sorry studentje maar je bent geen trouwe christenvrouw, want dan zou je kinderen opvoeden i.p.v. te studeren......)

mischien ben ik wel een christenman, weet jij veel
en een christen is trouwens niets anders dan een navolger van jezus christus. dat heeft helemaal niets met studeren te maken
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 03-12-2009 0:11:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
tjerky:

Ondanks de goede gelovigen zijn staatsreligies (r.k.kerk, protestantse kerk, islam, hindoeïsme, communisme, nationaal-socialisme, aquarius-religie, of atheïstische consumptie-religie) slechts bedoeld om massa's mensen d.m.v. allerlei dogma's en gedragsvoorschriften onder de duim te houden. Andersdenkenden zijn ketters. (sorry, moonwalker, maar je bent een vrijdenker en geen trouwe moslim, sorry studentje maar je bent geen trouwe christenvrouw, want dan zou je kinderen opvoeden i.p.v. te studeren......)

moonwalker's reactie op tjerky:studentje's reactie op tjerky:

mischien ben ik wel een christenman, weet jij veel
en een christen is trouwens niets anders dan een navolger van jezus christus. dat heeft helemaal niets met studeren te maken

Liever vrijdenkende gelovige dan streng gelovige die alles via het boek doen. Uiteindelijk heeft dit vrijdenken de mensheid vooruitgebracht(of dat nou zo goed is gegaan of niet laat ik maar weer eens in het midden).
(bericht gewijzigd op 3-12-2009 15:06:58)
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 03-12-2009 15:05:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hoff:
moonwalker:

Tetzmol:

@Hoff
Wat jij zegt over de islam is een bepaalde uitleg die sommige moslims eraan geven. Maar zij vertegenwoordigen de islam niet. De echte islam zoals die bedoeld is, is voorzover ik weet juist een geloof van verdraagzaamheid dat ruimte biedt aan andersdenkenden. Helaas zijn er een hoop mensen binnen de islam die daar een andere uitleg aan geven. Maar je moet niet vergeten dat die mensen niet de onbevooroordeelde islam vertegenwoordigen. Zo zijn ook de meeste mensen die zich christenen noemen verre van dat. Ze zijn wel christenen in woord, maar in daad meestal niet. Het christendom, de islam en het jodendom zijn mooie geloven. Alleen wat mensen ervan maken is vaak minder fraai.

Tetzmol.


Je weet het precies goed te zeggen.
Bedankt.

Ik kan die "verdraagzaamheid" nu gaan verzuipen in quotes uit de koran en hadiths en eindeloze stromen negatief nieuws waaruit die onverdraagzaamheid dus blijkt.
De Mo cartoons om maar een voorbeeld te noemen..wat gaat dat nou over..

Ik geloof zonodig best dat het allergrootste deel van de moslims geen vlieg kwaad doet , maar dat deed het grootste deel van de duitsers in WWII ook niet.
Het zijn nog altijd de schreeuwers die het, zoals altijd, voor het zeggen hebben en dus wel degelijk de islam vertegenwoordigen..
Ik moet er niet aan denken dat dat soort figuren in NL ook maar een moer te vertellen krijgen.

Op 03-12-2009 19:36:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
hoff:

moonwalker:

Tetzmol:

@Hoff
Wat jij zegt over de islam is een bepaalde uitleg die sommige moslims eraan geven. Maar zij vertegenwoordigen de islam niet. De echte islam zoals die bedoeld is, is voorzover ik weet juist een geloof van verdraagzaamheid dat ruimte biedt aan andersdenkenden. Helaas zijn er een hoop mensen binnen de islam die daar een andere uitleg aan geven. Maar je moet niet vergeten dat die mensen niet de onbevooroordeelde islam vertegenwoordigen. Zo zijn ook de meeste mensen die zich christenen noemen verre van dat. Ze zijn wel christenen in woord, maar in daad meestal niet. Het christendom, de islam en het jodendom zijn mooie geloven. Alleen wat mensen ervan maken is vaak minder fraai.

Tetzmol.


Je weet het precies goed te zeggen.
Bedankt.

Ik kan die "verdraagzaamheid" nu gaan verzuipen in quotes uit de koran en hadiths en eindeloze stromen negatief nieuws waaruit die onverdraagzaamheid dus blijkt.
De Mo cartoons om maar een voorbeeld te noemen..wat gaat dat nou over..

Ik geloof zonodig best dat het allergrootste deel van de moslims geen vlieg kwaad doet , maar dat deed het grootste deel van de duitsers in WWII ook niet.
Het zijn nog altijd de schreeuwers die het, zoals altijd, voor het zeggen hebben en dus wel degelijk de islam vertegenwoordigen..
Ik moet er niet aan denken dat dat soort figuren in NL ook maar een moer te vertellen krijgen.

Spreken is zilver, zwijgen is Goud.
Niet iedereen die praat en schreeuwt heeft gelijk...de wijste mensen onder ons weten dat in stilte de wijsheid schuilt.

Just for your info.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 03-12-2009 20:05:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
rudiev:

Liever vrijdenkende gelovige dan streng gelovige die alles via het boek doen. Uiteindelijk heeft dit vrijdenken de mensheid vooruitgebracht(of dat nou zo goed is gegaan of niet laat ik maar weer eens in het midden).

Het eerste woord waarmee de Engel ons profeet aansprak was: "Lees!".
De profeet heeft ons gezegd dat we veel kennis moeten vergaren, al zou je naar China moeten reizen om die kennis te krijgen.
Ook heeft hij gezegd dat door het bestuderen van de natuur en een wetenschap te beoefenen we meer over God zouden kunnen begrijpen.

Het zijn de mensen die het verkeerd aanpakken. Het waren mensen die de Inquisities op gang brachten en zoveel doden hebben gemaakt. Jezus zou er 100% tegen zijn geweest, want liefde overwon alles in zijn ogen. Daarom geef ik niets om de paus of iemand die zegt dat hij het woord van God komt verkondigen. Behalve als het echt om een profeet gaat, want wat zij hebben gedaan kan niemand meer in ons tijd doen.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 03-12-2009 20:10:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Ik denk altijd. Leef met een glimlach en probeer iedere dag een goede daad te doen. Dat is iets dat alle mensen zouden moeten proberen te doen ongeacht wat je gelooft.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 03-12-2009 21:10:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
moonwalker:

De profeet heeft ons gezegd dat we veel kennis moeten vergaren, al zou je naar China moeten reizen om die kennis te krijgen.
Ook heeft hij gezegd dat door het bestuderen van de natuur en een wetenschap te beoefenen we meer over God zouden kunnen begrijpen.

Leuk dat je dit zo zegt 'Ook heeft hij gezegd dat door het bestuderen van de natuur en een wetenschap te beoefenen we meer over God zouden kunnen begrijpen'. Religie is natuurwetenschap, dat is wat ik ook denk over de essentie van religie .
Dankje moonwalker
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 03-12-2009 23:42:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: "Ga tot de mier en wordt wijs.." (spreuken 6 ) http://www.statenvertaling.net/concordantie/w/3072-1.html

(bericht gewijzigd op 3-12-2009 23:58:52)
Nee, dank u.
Op 03-12-2009 23:55:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: smiley onbedoeld, spreuken 6-6
Nee, dank u.
Op 04-12-2009 0:00:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Narain:
lindaatje:

Die Engelsen en Fransen zijn expats en die wonen maar effekes in Den Haag. Onze allochtone medeburgers wonen hier een generatielang en dat maakt het verschil, dan mag je elkaar op zijn minst groeten in het Haags.ONze moslims zitten in een oude synagoge; dat is mooi.
C.:

lindaatje:

"quote ~Ik heb geen probleem met moslims als normale menselijke wezens. Dat is het probleem niet. Ik heb een groot probleem met het feit ~dat ze geen Haags spreken. Ik vind dat iedereen die hier woont Haags moet lullen tegen elkaar en geen Berber- of Pamukele-dialect.


Dus dat geldt ook voor een Australier en Engelsman en Fransman etc.?
Ook al zo'n bekrompen denkwijze. Dat is het probleem dus met jouw denkwijze, je meet met twee maten. Tevens scheer je een hele bevolkingsgroep over een kam, jammer dat je zo over alle allochtonen denkt. Meer hoef ik er niet over te zeggen, je hebt jezelf al goed voor lul gezet.

(Ik ben zelf allochtoon maar praat en schrijf vloeiend Neerlands tevens spreek ik ook vloeiend Fries, hoe bedoel je niet aanpassen.)

On topic:

Ben het wel met die Zwitsers eens want vice versa zou je het zelfde kunnen verwachten. En wie wilt nou van die lelijke raketten die het straatbeeld vervuilen, past totaal niet in Nederland tussen de wiekemolens.
(bericht gewijzigd op 4-12-2009 1:12:23)
“Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever.”
Op 04-12-2009 0:54:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
Tetzmol:

Ik denk altijd. Leef met een glimlach en probeer iedere dag een goede daad te doen. Dat is iets dat alle mensen zouden moeten proberen te doen ongeacht wat je gelooft.

Tetzmol.


Die glimlach lukt me wel...ben een zeer vrolijke type die altijd lacht, hoe moeilijk ik het ook heb in mijn leven.
Ik probeer ook altijd een goede daad te doen, maar stel je voor dat je als Marokkaan een oud vrouwtje probeert te helpen te oversteken.

In vroegere tijden (tijdens het leven van ons profeet) vochten de mannen met elkaar wie de meeste goede daden per dag deed. Ons profeet zei:"Een goede moslim doet elke dag een goede daad en bezoekt elke dag een zieke persoon." Helaas zijn zijn woorden verloren gegaan door bebaarde types die alleen haat prediken en tegen elkaar vechten.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 04-12-2009 18:24:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
rudiev:

moonwalker:

De profeet heeft ons gezegd dat we veel kennis moeten vergaren, al zou je naar China moeten reizen om die kennis te krijgen.
Ook heeft hij gezegd dat door het bestuderen van de natuur en een wetenschap te beoefenen we meer over God zouden kunnen begrijpen.

Leuk dat je dit zo zegt 'Ook heeft hij gezegd dat door het bestuderen van de natuur en een wetenschap te beoefenen we meer over God zouden kunnen begrijpen'. Religie is natuurwetenschap, dat is wat ik ook denk over de essentie van religie .
Dankje moonwalkerJe zou het ook kunnen zeggen, alleen verschillen wij wel in één punt: Ik geloof in een kracht (God) die alles heeft geschapen. Door het heelal en de natuur te onderzoeken, kom je tot de ontdekking dat er zo een God bestaat. Dat was de essentie van mijn bericht.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 04-12-2009 18:26:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat: Als we een kerk, synagoge en moskee samenvoegen krijgen we dan misschien zoiets als dit?:Okay dit is natuurlijk de Pokrovkathedraal in Moskou.
"We're all mad here."
Op 04-12-2009 18:50:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan: en dat allemaal om wat kopieën van heilig geachte raketbasissen uit de oudheid : http://www.niburu.nl/index.php?articleID=22264 (onderaan)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 04-12-2009 19:18:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
Maan:

en dat allemaal om wat kopieën van heilig geachte raketbasissen uit de oudheid : http://www.niburu.nl/index.php?articleID=22264 (onderaan)

Lol, net de film: Beneath the planet of apes

http://nl.wikipedia.org/wiki/Beneath_the_Planet_of_the_Apes
"We're all mad here."
Op 04-12-2009 19:34:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
Cheshire Cat:

Maan:

en dat allemaal om wat kopieën van heilig geachte raketbasissen uit de oudheid : http://www.niburu.nl/index.php?articleID=22264 (onderaan)

Lol, net de film: Beneath the planet of apes

http://nl.wikipedia.org/wiki/Beneath_the_Planet_of_the_Apes


Wist niet dat Planet of the Apes een vervolg had. Interessant, hou wel van "oude" films. Laatst nog "2010: The Year We Made Contact" gezien. (als voorbereiding op eh.. 2010 )
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 04-12-2009 19:51:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
Maan:

Cheshire Cat:

Maan:

en dat allemaal om wat kopieën van heilig geachte raketbasissen uit de oudheid : http://www.niburu.nl/index.php?articleID=22264 (onderaan)

Lol, net de film: Beneath the planet of apes

http://nl.wikipedia.org/wiki/Beneath_the_Planet_of_the_Apes


Wist niet dat Planet of the Apes een vervolg had. Interessant, hou wel van "oude" films. Laatst nog "2010: The Year We Made Contact" gezien. (als voorbereiding op eh.. 2010 )

2010 klinkt intresant, weten we waneer we voorbereid moeten zijn, ...over een kleine maand al!
"We're all mad here."
Op 04-12-2009 21:37:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/12/11/moslimadvocaatmagblijvenzitten.html
Sorry hoor moonwalker en eoi, verdedigers van de moslims hier . Maar zoals ik al eens eerder heb gezegt, in discussie met moonwalker, hekel ik mij aan het feit dat er een groepje(want ik ben bang dat er nu meer van dit soort acties gaan komen) is wat zich gewoon niet aan Nederland wil aanpassen. En wij domme Nederlanders pikken dit maar weer!, ik snap het niet hoor, hier is het gebruik om op te staan in de rechtszaal en één zo'n gast die het verdomt om niet te doen, dit getuigd weer van geen respect. Hierom vind ik nou wet boven religie. Aanpassen aan het land waar je woont vind ik. Ik zou eens niet op moeten staan, omdat deze moslimadvocaat het niet hoeft te doen, nou dan krijg ik boetes of weet ik veel welke straf er op staat.
Dit is weer voer voor Wilder, ik wacht af op zijn eerste reactie en ik ben het nog met hem eens ook.
Door dit soort acties, ook al is het een individuele actie, komt de tegenstand tegen de moslims.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 11-12-2009 17:13:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
Maan:

en dat allemaal om wat kopieën van heilig geachte raketbasissen uit de oudheid : http://www.niburu.nl/index.php?articleID=22264 (onderaan)

wat een onzin. de islam is van veel later, en het enige doel van een minaret is het oproepen tot gebed. aangezien dat verboden is in Nederland is de minaret bij een moskee in +31 volstrekte onzin.
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 11-12-2009 17:26:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
Maan:

Wist niet dat Planet of the Apes een vervolg had. Interessant, hou wel van "oude" films. Laatst nog "2010: The Year We Made Contact" gezien. (als voorbereiding op eh.. 2010 )

VIER vervolgen zelfs:
* Beneath the Planet of the Apes (1970)
* Escape from the Planet of the Apes (1971)
* Conquest of the Planet of the Apes (1972)
* Battle for the Planet of the Apes (1973)
en dan nog twee televisieseries erachteraan.
En nog de remake van regisseur Tim Burton, uit 2001.
Kun je weer een weekendje buizen...
(bericht gewijzigd op 11-12-2009 18:54:21)
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 11-12-2009 18:50:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
studentje:

Maan:

en dat allemaal om wat kopieën van heilig geachte raketbasissen uit de oudheid : http://www.niburu.nl/index.php?articleID=22264 (onderaan)

wat een onzin. de islam is van veel later, en het enige doel van een minaret is het oproepen tot gebed. aangezien dat verboden is in Nederland is de minaret bij een moskee in +31 volstrekte onzin.

de islam is van veel later, echter zijn heel veel van deze bouwwerken op plaatsen gebouwd die al veel langer als heilig beschouwd werden, ver voor de islam ontstond...

de "dome of the rock" staat bijvoorbeeld op de plaats van de vroegere tempel van salomo, en daar zijn ook heel wat verhalen aan verbonden die best wel eens meer functies dan alleen een tempel kunnen betekenen...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 11-12-2009 19:21:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
phx: Met je eens er is geen plaats voor religie in een rechtzaal.
Als je dit een probleem vind moet je geen advocaat in het westen worden want het is een heel normaal (wat ouderwets maar goed) iets.
In Duitsland staan ze bij oudere bedrijven ook nog op voor de Herr Direktor, dat vind ik ook raar maar ik doe netjes mee als ik daar ben. Dat is hun traditie wie ben ik om daar tegenin te gaan? Laat staan een advocaat! Waar heb je je studie gedaan?! Niet in NL anders had je dit wel geweten en geconcludeerd: "Oei dat is niets voor mij!"

Ik vind dat ze die man hadden moeten royeren na een waarschuwing. Moet jij niet opstaan als verdachte dan krijg je minachting aan je broek en niets wat jij zegt krijgt dat rech

rudiev:

http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2009/12/11/moslimadvocaatmagblijvenzitten.html
Sorry hoor moonwalker en eoi, verdedigers van de moslims hier . Maar zoals ik al eens eerder heb gezegt, in discussie met moonwalker, hekel ik mij aan het feit dat er een groepje(want ik ben bang dat er nu meer van dit soort acties gaan komen) is wat zich gewoon niet aan Nederland wil aanpassen. En wij domme Nederlanders pikken dit maar weer!, ik snap het niet hoor, hier is het gebruik om op te staan in de rechtszaal en één zo'n gast die het verdomt om niet te doen, dit getuigd weer van geen respect. Hierom vind ik nou wet boven religie. Aanpassen aan het land waar je woont vind ik. Ik zou eens niet op moeten staan, omdat deze moslimadvocaat het niet hoeft te doen, nou dan krijg ik boetes of weet ik veel welke straf er op staat.
Dit is weer voer voor Wilder, ik wacht af op zijn eerste reactie en ik ben het nog met hem eens ook.
Door dit soort acties, ook al is het een individuele actie, komt de tegenstand tegen de moslims.


Op 11-12-2009 23:43:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden