Neen, geen grapjes dit keer, er bestaat zoiets als de Nucleaire voetbal. De eigenaar is op dit moment George Bush, het bij zich houden is een van de taken als president van Amerika.

Amerikaanse zegelKort samengevat geeft deze Nuclear Football, soms dreigend The Button genoemd, de president de macht om op ieder moment een kernaanval in te zetten.  
De voetbal is eigenlijk een kogelvrij koffertje met daarin handigheden voor extreme crisissituaties. Denk bijvoorbeeld aan de codes die nodig zijn om kernraketten te lanceren, of communicatieapparatuur om via satelliet de nodige commando's te kunnen geven aan de legerinstanties.
Wedden dat de huidige George 'President Of War' Bush met dit speelgoed onder zijn hoofdkussen slaapt?

Nuclear FootballVanzelfsprekend draagt de president dit koffertje niet letterlijk bij zich; hij heeft er topmensen uit vijf verschillende militaire afdelingen voor. Die officieren hebben een beveiligingsniveau dat Yankee White wordt genoemd. Het betekent dat hun achtergrond tot op het bot is onderzocht en ze dus 100% zeker betrouwbaar zijn. Deze mannen zijn te allen tijde in de nabije omgeving van de president.

Overal waar George Bush is, is een van die security-kerels in de buurt. Een volgende keer als u televisie kijkt zal het koffertje u vast niet ontgaan. In vele gevallen hebben de officieren het met handboeien aan de pols bevestigd. Zomaar uit de handen rukken om zelf snel knopjes te duwen is dus geen optie...

Gewoon wachten tot het koffertje in een onbewaakt moment te grijpen is kan wel. Zowel onder Bill Clinton als George Bush Senior, Ronald Reagan, Jimmy Carter en Gerald Ford zijn er situaties voorgekomen waarbij The Nucear Football in gevaarlijke handen kon terechtkomen. Er is geen enkele keer iets gebeurd, maar dit koffertje willen we zeker niet in het bezit van iemand als -pakweg- Osama Bin Laden.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden